van der Horst

Barcelona: Jan Lauryssen kampioen in GT Cup Open

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
De titel in de Am-klasse van de GT Cup Open had Q1 Trackracing al op zak sinds de vorige meeting met John de Wilde en dus zakte het team richting Barcelona af met maar liefst zes wagens om ook de titel in de Pro-Am aan hun conto toe te voegen. Met succes, want op zaterdag eindigde Jan Lauryssen als tweede achter de GDL Racing Porsche van Alex Fontana en dit was genoeg om de titel op zak te steken met nog één wedstrijd te gaan. Die laatste wedstrijd werd ook gewonnen door GDL Racing, ditmaal de Porsche van Bashar Mardini en Christopher Zöchling.
  • LTF
Nicolas Vandierendonck
Nicolas Vandierendonck
Op zaterdag was het al snel duidelijk dat er niets te beginnen was tegen Fontana. De Zwitser pakte de pole en controleerde ook de race van start tot finish. Aan de meet had hij elf seconden voorsprong op Lauryssen, die hiermee zeker was van zijn tweede titel dit seizoen. Naast hen stonden ook Dirk Schouten en Lukas Valkre in de groene Q1 Trackracing Porsche mee op het podium, zij werden tevens vicekampioen. Op zondag leek uit te draaien op hetzelfde verhaal met Fontana op pole. Alleen kon hij het ditmaal niet afmaken. De Zwitser eindigde namelijk als tweede achter de zusterwagen van Mardini en Zöchling. Nicolas Vandierendonck finishte als derde algemeen en eerste in de Am-klasse, nadat hij zaterdag nog moest opgeven.

Q1 Trackracing - Porsche Cayman
Q1 Trackracing - Porsche Cayman
Q1 Trackracing was op alle fronten aanwezig dit weekend en ook op het podium. Lauryssen eindigde op zondag nog net achter Vandierendonck, terwijl Schouten en Valkre de race nog op een zesde plaats algemeen en vijfde in de Pro-Am klasse afsloten. Ook Lucas Vandervelde en Sven Van Laere mochten tweemaal op het podium in de Am-klasse, hetzij telkens op de derde plaats. Nieuwkomer van dienst was Milan de Laet. De Belg stapte in de Porsche Cayman GT4 van het team om in de Trophy-klasse uit te komen. Op zaterdag behaalde hij zilver, maar op zondag was het hoogste podiumschavot zijn eindpunt. Helaas kon John de Wilde niet meer glans geven aan zijn titel in de Am-klasse. Onze landgenoot moest opgeven tijdens race één, terwijl hij met technische problemen de muur raakte in race twee.

Tot slot was ook StreetArt Racing van de partij met hun Aston Martin Vantage GT4 voor Jahid Fazal-Karim en Julien Darras. Zij eindigden als vierde in de Trophy-klasse op zaterdag, terwijl ze zondag het podium mochten delen met de Laet, weliswaar op een derde plaats.

Foto's: GT Cup OpenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 17 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons