van der Horst

Barcelona: Jehan Daruvala wint FIA F3 sprintrace

Jehan Daruvala - Prema Racing
Jehan Daruvala - Prema Racing
Op zondag stond er in Barcelona voor de deelnemers aan het FIA F3 kampioenschap nog een sprintrace op het programma. Deze wedstrijd werd gewonnen door Jehan Daruvala (Prema Racing), Juri Vips (Hitech GP) en Niko Kari (Trident) vervoegden hem op het podium.
  • Shopa
Daruvala ging bij de start voorbij aan poleman Niko Kari maar al in de eerste ronde zorgde een aanrijding tussen vier wagens voor een interventie van de safety car. Wanneer de race 5 ronden later werd hervat volgde kort daarop een nieuwe safety car periode nadat Simo Laaksonen (MP Motorsport) de muur was ingeduwd. Wanneer de race uiteindelijk definitief gelanceerd werd in de elfde ronde had Daruvala de leiding stevig in handen terwijl de tweede plaats van Kari alle moeite had om Max Fewtell (ART Grand Prix), Juri Vips (Hitech GP) en Prema Racing rijders Robert Shwartzman en Marcus Armstrong achter zich te houden. Uiteindelijk zou Vips nog voorbij Kari geraken, Shwartzman en Armstrong eindigden respectievelijk vierde en vijfde.

Foto: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 12 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons