van der Horst

Barcelona: Juuso Puhakka beëindigt het virtuele seizoen met winst en titel

Juuso Puhakka - Madpanda Racing
Juuso Puhakka - Madpanda Racing
Begin dit jaar had Stéphane Ratel het idee om ook virtuele races te implementeren in de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup en vijf ronden later kan men spreken van een succes. In elke ronde kregen we een verschillende winnaar, zo ook zaterdag. Juuso Puhakka mocht invallen voor Ezequiel Perez Companc in de virtuele Madpanda Racing Mercedes en bedankte dan ook met de winst. Tweede eindigde Dries Vanthoor voor Team WRT en die won daarmee de Pro-klasse.
  • De Swert Opticiens
Puhakka gaf na de wedstrijd toe dat het zijn eerste race was op Assetto Corsa Competizione, maar meer had de Fin niet nodig om de pole te nemen. Van daaruit controleerde hij de race met in zijn spoor Vanthoor, die constant in het gezichtsveld bleef van de Fin maar nooit Puhakka kon inhalen. Hiermee pakte de Fin de winst algemeen en tevens in de Silver Cup, voor Vanthoor, die de Pro Cup daarmee won. Op de derde plaats eindigde Marvin Dienst voor Toksport WRT en hij was tweede in de Silver Cup.

Opvallend was dat bij de Pro's het podium alleen overbleef na de race, terwijl al de rest van de deelnemers moest opgeven.Hiermee zit de Fanatec eSports GT Pro Series er op en kennen we ook daar de kampioenen. Arthur Rougier schonk Emil Frey Racing de titel en mag de beste simracer genoemd worden bij de profs, terwijl de overwinning van Puhakka ervoor zorgde dat Madpanda Racing uiteindelijk nog met titel gingen lopen in de Silver Cup.

Foto: Fanatec GT World Challenge Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 9 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons