van der Horst

Barcelona: Larry Ten Voorde en Ayhancan Güven verdelen de overwinningen

Larry Ten Voorde - GP Elite
Larry Ten Voorde - GP Elite
Voor de eerste maal organiseerde Porsche een virtuele raceversie van de Porsche Mobil 1 Supercup, waarbij 30 piloten de strijd aan gingen op het circuit van Barcelona. Hoewel er een heus sterrenensemble bij elkaar gevoegd werd, gingen de hoofdrollen toch naar Larry Ten Voorde en Ayhancan Güven. Toch werden de beide races gekenmerkt door de vele incidenten in de openingsfase.
  • Hamofa Performance
Dat Güven topfavoriet was in de eerste ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition bleek al snel na de kwalificaties, waarbij hij ondermeer Ten Voorde, Nick Tandy en Dylan Pereira verschalkte. Toch moest hij in de eerste race de duimen leggen tegen de Nederlandse GP Elite-piloot. Door een slechte start van Güven kon Ten Voorde snel de leiding overnemen. Hoewel hij kon uitlopen liet de Turk zich niet doen en vocht terug, waarbij alles nog mogelijk was in de laatste ronde. De Nederlander kon standhouden en pakte zo de eerste overwinning voor Güven en Pereira.

Ayhancan Güven - martinet by Almeras
Ayhancan Güven - martinet by Almeras
In de tweede race kregen we een omgekeerd beeld van de eerste. Güven kon polesitter Ten Voorde in de eerste bochten verschalken en reed uiteindelijk zonder problemen richting de overwinning. Hierdoor delen beiden heren de voorlopige eerste plaats in de tussenstand richting de volgende manche op de omloop van Silverstone op 18 april. Hoewel de races vooraan best spannend waren, was het toch vooral het crash-festijn in de middenmoot en achteraan dat de aandacht trok. Ook Laurens Vanthoor kon hierover meespreken; De Hasselaar geraakte tijdens de eerste race mee verwikkeld bij een ongeval in het eerste bochtencomplex en eindigde op een 24ste plaats. Ook de tweede race verliep allesbehalve vlot voor de Belg en hij moest al snel de strijd staken.

Foto's: Porsche MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 4 april 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons