van der Horst

Barcelona: Lorens Lecertua meesterlijk

Lorens Lecertua - Chazel Technologie
Lorens Lecertua - Chazel Technologie
Met twee pole posities en twee zeges in absoluut contrasterende weersomstandigheden zette Lorens Lecertua in Barcelona een perfect weekend neer! Tijdens de vijfde manche van de Alpine Elf Europa Cup deed hij ook een uitstekende zaak voor het kampioenschap: de jongeman uit Assesse neemt voor hij begin oktober richting Circuit Paul Ricard trekt nu al een grote optie op de titel.
Lorens Lecertua kwam op het Circuit de Barcelona-Catalunya op de best mogelijke manier uit de zomerpauze! Of het nu in de regen was, dan wel op een droge omloop, tijdens de vijfde manche van de Alpine Elf Europa Cup was hij voortdurend helemaal voorin te vinden. Na de twee races te hebben gewonnen was er bij Lecertua dan ook een hele brede glimlach te merken.

“Ik had onmogelijk van meer kunnen dromen”, stelde Lorens zaterdagmiddag. “De wisselende weersomstandigheden maakten het ons knap lastig, maar voor mij en het team verliep deze meeting perfect. Ik wil trouwens van harte Chazel Technologie Course bedanken voor hun schitterend werk. Zowel in de regen als op het droge voelde ik me absoluut uitstekend aan het stuur.”

Op vrijdag had de inwoner van Sart-Bernard dat uitstekende gevoel al vertaald in een heel goede kwalificatiesessie. Aan het stuur van zijn Alpine A110 Cup zette hij op een doornatte omloop twee keer de snelste tijd neer. “Deze omstandigheden, en de rijsensaties waarvoor ze zorgen, daar ben ik gek op”, stelt de 16-jarige rijder. “Door twee keer de pole te veroveren had ik alle troeven in hand om in beide races een goede resultaat neer te zetten.”

Lorens Lecertua
Lorens Lecertua
En dat bleek ook enkele uren later! Na vijf spannende slotminuten wist de polesitter in de eerste race ook de overwinning te veroveren. “Omdat het hard regende startte de race achter de safety car”, legt Lecertua uit. “Eens we mochten racen belandden heel wat rijders in de grindbak, waardoor de veiligheidswagen opnieuw moest tussenkomen. Bij de tweede herstart bleven er maar vijf minuten en een ronde meer te racen. Een echte sprint dus, met heel veel druk op de schouders! Al mijn tegenstanders stonden te popelen om mijn positie aan te vallen. Ik ben dan ook heel blij dat ik in die moeilijke omstandigheden alle aanvallen kon afslaan.” 

De zege op vrijdag zorgde daags nadien voor extra motivatie. Het jonge talent dat wordt gesteund door Centre Alpine Brussels en Centre Alpine Luxembourg slaagde er ook dan in om de wedstrijd op zijn naam te zetten. Dit keer kon hij ook in de zon zegevieren, zijn vijfde overwinning van het seizoen al. “Ik had een hele goede start, en kon al meteen een kloofje slaan”, analyseert Lorens. “Nadien kon ik de bandenslijtage tot de finish onder controle houden. Door tot aan het eind van de race een voorsprong van vijf seconden te behouden kon ik ook van mijn zege genieten. Met mijn Spaanse roots voelt dit een beetje als een overwinning in een thuisrace.”

Dankzij dit perfecte weekend neemt Lorens Lecertua een heel grote optie op de titel. Voor hij van 6 tot 8 oktober naar Circuit Paul Ricard trekt heeft hij in de tussenstand van het kampioenschap nu een voorsprong van 26 punten. “Nu is het aan mij om dit af te werken”, stelt hij onomwonden. “Mijn doel wordt om al na de eerste race zeker te zijn van de titel. Ik trek dan ook op dezelfde manier als bij de andere meetings naar het slotweekend. Gefocust, en vastbesloten om voorin mee te draaien. Ik moet er nu gewoon het hoofd bijhouden, en niet te veel beginnen rekenen.” 

Lorens Lecertua PresseDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 16 september 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons