van der Horst

Barcelona: Maassen kampioen na crash met titelpretendent Derdaele (+ Video)

Xavier Maassen
Xavier Maassen
Dat een Limburger dit jaar de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zou wegkapen, daar twijfelde niemand nog aan, maar de laatste manche van de Porsche GT3 Cup Challenge leverde echter niet het verhoopte gevecht op voor de titel. Xavier Maassen crashte tijdens de finalerace met titelconcurrent Dylan Derdaele en zo werd de strijd voor de rijderstitel 2017 beslecht, nog voor het einde van de eerste ronde. Maassen kon zijn weg verderzetten, maar voor Derdaele was het einde verhaal; meteen was dus duidelijk dat de Nederlander voor de tweede maal op rij zich tot kampioen kroonde.
Xavier Maassen - Dylan Derdaele
Xavier Maassen - Dylan Derdaele
Bij de kwalificaties leken Derdaele en Maassen aan elkaar gewaagd, maar beide heren moesten respectievelijk Ayhancan Güven voor zich dulden; de Turk pakte de pole voor beide titelkandidaten. Bij de start van de eerste race zou Güven zijn koppositie behouden. Maassen en Derdaele focusten zich op elkaar en in de strijd ging de Nederlander van de baan. Derdaele behaalde zo een tweede plaats, na Güven en voor... Maassen. Belgium Racing haalde in de klasse B eveneens het podium, met een zege voor de snelle Glenn Van Parijs, voor Pierre Piron en John De Wilde.

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup vs. Xavier Maassen - DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup vs. Xavier Maassen - DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup
De strijd om de titel zou beslist worden in de allerlaatste race, maar tot een duel tussen Maassen en Derdaele kwam het helaas niet. Het duo raakte betrokken in een aanrijding met Nicolas Misslin, een deelnemer van de Franse Porsche Carrera Cup, net nadat Derdaele Maassen had kunnen passeren. Dit alles nog voor het einde van de openingsronde overigens. Maassen kon de pits nog bereiken voor herstellingen, maar voor Derdaele restte enkel een ontgoochelende opgave. De beelden van de crash (onboard bij Dylan Derdaele) treft u hieronder aan, rond 1:00. De zege ging uiteindelijk - opieuw - naar Ayhancan Güven, voor Belgium Racing-rijders David Saelens en Glenn Van Parijs, tevens winnaar en kampioen in klasse B. Pierre Piron versierde wederom een podiumstek, voor Ziad Geris die de finish in race 1 niet haalde.

-- Uitslag race 1 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Barcelona (pdf) ---
-- Uitslag race 2 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Barcelona (pdf) ---



Foto's: Porsche GT3 Cup Challenge Benelux & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 1 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons