van der Horst

Barcelona: Magnus op het podium op zondag

Gilles Magnus - Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus - Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus (WRT Audi RS 3 LMS) heeft in Barcelona een opgave tijdens de eerste wedstrijd van de TCR Europe uitgewist met een zilveren medaille op zondag. Onze landgenoot schuift zo op naar de zevende plek in de tussenstand, terwijl VW-rijder Maxime Potty vooral achter zich moet kijken na twee veertiende plaatsen op het Spaanse circuit. De zeges waren voor Andreas Bäckman (Target Hyundai i30 N TCR), na een straf voor Julien Briché, en Daniel Lloyd (Brutal Fish Racing Honda Civic Type R).
  • Dreamdrive
Josh Files - Target Hyundai i30 N TCR
Josh Files - Target Hyundai i30 N TCR
Voor kampioenschapsleider Josh Files (Target Hyundai i30 N TCR) was het zaak om de schade te beperken na een puntenloze wedstrijd op zaterdag. De Brit begon pas als negende aan de tweede confrontatie, maar kon vier plaatsen opschuiven en op die manier nog de punten van de vijfde plek meenemen. Het geeft de Hyundai-rijder een bonus van meer dan vijftig punten op eerste achtervolger Julien Briché (JSB Compétition Peugeot 308 TCR). Onze landgenoot Gilles Magnus staat na de voorlaatste meeting zevende in de tussenstand, Maxime Potty is teruggevallen naar de tiende plek.

De deelnemers aan het Europese TCR-kampioenschap hebben nog één weekend voor de boeg voor het seizoen erop zit. Op 12 en 13 oktober valt de beslissing op de Italiaanse snelheidstempel van Monza.

Foto's: TCR EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR Europe op zondag 22 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons