van der Horst

Barcelona: Mercedes wint maar Ferrari pakt Endurance-titel

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Nadat Dries Vanthoor en Charles Weerts zowel de Sprint Cup als de algemene titel al wisten te behalen moest er vandaag in Barcelona nog gestreden worden voor de Endurance Cup-titel. Ook onze landgenoten maakten nog een kans, maar een derde plaats vandaag in de WRT Audi #32, geholpen door alweer een sterke laatste stint van Vanthoor, bleek niet genoeg. De zege was vandaag voor de AKKA ASP Mercedes #88 van Raffaele Marciello, Felipe Fraga en Jules Gounon.
Het Mercedes-trio nam al van bij de start de leiding nadat de FFF Racing Lamborghini #63 ter elfder ure de pole kwijtspeelde nadat ze tijdens de kwalificatie een gele vlag hadden genegeerd. In wat niet de meest spannende wedstrijd ooit was pakte de Dinamic Motorsport Porsche #56 (Dumas, Rizzoli, Pedersen) de tweede plaats, terwijl de derde plek dus ging naar Vanthoor, Weerts en Robin Frijns. De FFF Lamborghini die de pole moest afstaan finishte als vierde, eveneens hun startplaats.

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
De Iron Lynx Ferrari #51 van Alessandro Pier Guidi, Come Ledogar en Nicklas Nielsen deed echter de beste zaak, na hun zege in de 24 Hours of Spa was een zevende plaats in Barcelona genoeg voor de Endurance Cup-titel. Tweede in dat klassement werden de winnaars van vandaag, Marciello en Gounon, zij het met evenveel punten als Vanthoor en Weerts, die uiteindelijk de derde plaats kregen toebedeeld.

Vandaag zagen we eveneens twee Belgen in actie in een Ferrari, Louis Machiels (AF Corse #52) werd 31e algemeen en vijfde in Pro Am, Sarah Bovy en co (Iron Lynx #83) eindigden twee plaatsen daarachter en als zesde in Pro Am.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 10 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons