Barcelona: Miguel Ramos en Henrique Chaves voorlopige kampioenen

Start race 2 GT Open Barcelona 2020
Het International GT Open kampioenschap kende zondag een dramatische ontknoping op het circuit van Barcelona toen de twee titelpretendenten met elkaar in contact kwamen. In de voorlaatste ronde probeerde Vincent Abril (AF Corse Ferrari 488) de Teo Martin Motorsport Mclaren 720 S van Miguel Ramos te passeren, maar raakte daarbij de McLaren die rondging en in het grind belandde. Ramos kon zijn wagen nog over de streep brengen in tiende positie, maar ondertussen was Abril de finishlijn al als winnaar gepasseerd. De wedstrijdleiding achtte Abril echter verantwoordelijk voor de crash en zette de Ferrari tien plaatsen terug. Gevolg: weg zege en titel en Ramos en Chaves zijn dan toch kampioen. Voorlopig althans, want AF Corse ging in beroep tegen de beslissing.
Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
De eerste race van het weekend werd gewonnen door de Optimum Motorsport McLaren 720S van Joe Osborne en Nick Moss voor de Teo Martin Motorsport McLaren 720S van Marcelo Hahn/Allam Khodair en de AF Corse Ferrari van Vincent Abril/Louis Prette. In de tweede race erfde de TF Sport Aston Martin Vantage van Charlie Eastwood/Salih Yoluc de zege na de straf van de AF Corse Ferrari. De Team Lazarus Bentley Continental van Fabrizio Crestani/Yannick Mettler en de JP Motorsport Mercedes AMG van Patryk Krupinski/Christan Klien vervolledigden het podium. De Boutsen Ginion Racing Lamborghini van Claude-Yves Gosselin en Marc Rostan eindigde respectievelijk als veertiende en elfde.

Foto's: International GT Open

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 2 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.