van der Horst

Barcelona: Nicklas Nielsen houdt Daniel Juncadella nipt af voor virtuele winst

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Dit weekend is er de finale van de GT World Challenge Europe Endurance Cup in Barcelona en dus ook de finale van de virtuele competitie. De titels in beide klassen moesten dit weekend nog beslist worden. De zege in de laatste race ging naar Nicklas Nielsen, die met de Iron Lynx Ferrari nipt won van Daniel Juncadella in de Akkodis ASP Mercedes en Arthur Rougier in de Emil Frey Racing Lamborghini. In de Silver klasse ging de winst naar Alex Aka en pakte zo voor Attempto Racing de titel.
  • Shopa
Nielsen mocht van pole vertrekken, maar echt wegrijden kon de Deen niet. Juncadella bleef telkens dicht genoeg in de buurt zodat Nielsen niet op zijn lauweren kon rusten. Tot aan de pitstops waren ook Rougier en Dries Vanthoor in de Team WRT Audi vooraan van de partij, maar deze laatste viel weg van het voorplan na een stop en go van 30 seconden vanwege te snel rijden door de pits. Vooraan kon Nielsen aan de leiding blijven, maar moest tot het einde van de race verdedigen. Met succes, want uiteindelijk hield hij een tiende seconde over tegenover Juncadella. Wel schonk de Spanjaard hiermee de Pro-titel aan zijn team Akkodis ASP. Rougier bleef derde.

In de Silver Cup moest Aka voor concurrent Tommaso Mosca in de Akkodis ASP Mercedes blijven, maar hij was al vroeg gerust nadat de Italiaan betrokken raakte bij een ongeval in de openingsronde. Van daaruit controleerde de Duitser de race en eindigde zo vierde algemeen. Jean-Baptiste Simmenauer bezorgde Team WRT de tweede plaats, terwijl Mosca toch nog als derde over de meet ging. Tot slot was er naast Vanthoor ook Alessio Picariello die de honneurs waarnam voor Dinamic Motorsport. De Porschist eindigde als achtste algemeen.

Foto: GT World Challenge EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 2 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons