van der Horst

Barcelona: Nicolas Baert is opnieuw TCR EU Junior kampioen

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Op het circuit van Barcelona werd verleden weekend het TCR Europe seizoen afgesloten. De twee races werden gewonnen door respectievelijk Mikel Azcona (Volcano Motorsport Cupra) en Klim Gavrilov (Volcano Motorsport Cupra). Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi) finishte als vierde in de eerste race maar kwam zondag net buiten de top tien binnen. Straffen voor Isidro Callejas (tweede), Sami Taoufik (vierde) en Jimmy Clairet (zesde), maakten dat Baert in het klassement alsnog opklom tot de achtste plaats. Baert eindigt op de zevende plaats in het kampioenschap, maar behaalt voor het tweede jaar op rij de titel van junior kampioen binnen.
Mikel Azcona
Mikel Azcona
De safety  car moest al direct buiten komen na de start van race 1 nadat Felice Jelmini (Hyundai) achter inreed op Tom Coronel (Audi) en daarbij zijn wagen zodanig beschadigde dat hij de pits niet meer kon bereiken. Azcona had onmiddellijk de leiding genomen voor Teddy Clairet (Peugeot) en Sami Taoufik (Hyundai) en de posities zouden niet meer wijzigen. Nicolas Baert kwam binnen als vierde voor Isidro Callejas (Honda) en Niels Langeveld (Hyundai). Mikel Azcona had voldoende aan de zege om zich al op zaterdag tot kampioen te kronen.

Klim Gavrilov - Volcano Motorsport Cupra
Klim Gavrilov - Volcano Motorsport Cupra
Klim Gavrilov pakte de leiding bij de start van race 2 en wist die positie vast te houden tot aan de meet. Achter de Rus werd er fel gevochten om de tweede plaats, die uiteindelijk naar Jack Young (Honda) leek te gaan maar de Brit kreeg een drive-through voor het niet respecteren van de track limits. Zo werd Isidro Callejas (Honda) alsnog tweede terwijl Mehdi Bennani (Hyundai) beslag legde op de laatste podiumplaats. Sami Taoufik (Hyundai) en Teddy Clairet (Peugeot) maakten de top vijf vol. Maar Callejas werd uit de uitslag geschrapt en Taoufik vloog uit de top tien na een tijdstraf. Zo schoof Niels Langeveld op naar de vierde positie achter Clairet. De Nederlander kroonde zich tot TCR  Benelux kampioen. Azcona is TCR Europe kampioen voor Franco Girolami en Niels Langeveld. Baert moet tevreden zijn met de zevende plaats in de eindstand nadat hij vorig jaar nog derde eindigde, maar hij is wel weer beste junior piloot van het kampioenschap.

Foto's: TCR Europe
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op dinsdag 12 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons