van der Horst

Barcelona: Nicolas Baert tevreden over zijn algemene prestatie

Nicolas Baert zette dit weekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya een punt achter zijn seizoen in de Fanatec GT World Challenge Europe. Samen met teammaats Aurélien Panis en César Gazeau reed de jonge Belg opnieuw naar een plaats in de top-5 van de Silver Cup. Ook in de eindstand van de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe legde de rijder van Saintéloc Racing beslag op een vijfde plek in zijn categorie.
Tien manches. Tien keer een uitstekende gelegenheid om te leren, zichzelf in vraag te stellen, progressie te boeken… Voor Nicolas Baert klonk het slotakkoord van het seizoen 2022 in Spanje, met een Endurance Cup-wedstrijd over drie uur op het Circuit de Barcelona-Catalunya. “Ik had het voor de start van het seizoen al gesteld: dit jaar wordt een jaar om te leren”, stelt de jongeman uit Waterloo. “In die opdracht ben ik helemaal geslaagd! De Fanatec GT World Challenge Europe is ontegensprekelijk één van de meest hoogstaande kampioenschappen ter wereld. De beste GT-rijders komen er in actie, als officiële vertegenwoordigers van heel wat constructeurs. Heel indrukwekkend allemaal. Maar het is van de besten in je vak dat je het meeste leert.”
 
De 21-jarige Belg kwam met een Audi R8 LMS GT3 tegelijk in de Sprint Cup als in de Endurance Cup in actie, en finishte in beide competities op een vijfde plaats in de Silver Cup, de categorie van de ‘jonge wolven’. “Tuurlijk zeg je achteraf altijd dat het beter had gekund”, stelt Nico met de glimlach. “Het meeste spijt heb ik over de vroege opgave in de 24 Uur van Spa. Maar over een volledig seizoen is het maar logisch dat er hoogte- en laagtepunten waren. In tegenstelling tot heel wat tenoren uit mijn categorie was ik na twee seizoenen in TCR Europe een ware rookie in de GT-racerij. In de Endurance Cup was mijn teamgenoot César ook een debutant, maar ik denk dat we ons behoorlijk uit de slag hebben getrokken.”
 
Bij de laatste race in Barcelona kwamen Nicolas Baert, Aurélien Panis en César Gazeau als vijfde in de Silver Cup over de finishlijn, in een deelnemersveld met 18 teams. “We stonden als derde wagen uit de Silver Cup op de startgrid”, legt Nicolas uit. “Ik wist een degelijk eerste stint af te werken, rustig en met een goed wedstrijdritme. Ik zat een beetje vast achter een BMW die op de rechte stukken over een hogere topsnelheid beschikte, maar ik liet me niet opjagen. César en Aurélien deden ook meer dan hun duit in het zakje, maar helaas verloren we wat tijd in de pitlane. Wat er ook van zij, ik ben tevreden over mijn algemene prestatie.”
 
Het hoofdstuk 2022 is dus afgesloten voor Nicolas Bart. “Ik wil van ganser harte het hele Saintéloc team en mijn teamgenoten van dit seizoen bedanken”, lacht de jonge Belg. “Ik heb zoveel van ze opgestoken dit jaar! Nu wil ik alles wat ik heb geleerd grondig analyseren en zeker al aan 2023 denken. Het is nog te vroeg om te onthullen hoe mijn toekomst er uit zal zien, maar ik kan jullie beloven dat ik de ervaring die ik dit jaar heb opgedaan zeker nuttig wil gebruiken.”

Nicolas Baert

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT World Challenge Europe op maandag 3 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons