van der Horst

Barcelona: Opnieuw zege voor Frey Lamborghini - Belgen zien voorsprong slinken (UPDATE)

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
De Emil Frey Lamborghini Huracan GT3 EVO #163 van Albert Costa en Giacomo Altoé heeft een derde opeenvolgende zege geboekt in de GT World Challenge Europe Sprint Cup. De polesittende Lamborghini reed van start tot finish aan de leiding en werd nooit onder druk gezet. Costa en Altoé doen daarmee plots mee voor de titel en staan nu derde in de stand, amper 3.5 punten achter de Belgische leiders met nog één race te gaan. De Attempto Racing Audi R8 LMS #66 van Frédéric Vervisch en Nicolas Schöll werd tweede na een sterke start van onze landgenoot en een al even indrukwekkende tweede wedstrijdhelft van zijn Oostenrijkse teamgenoot.
  • Skylimit Events
De HRT Mercedes-AMG GT3 #4 van titelkandidaten Maro Engel en Luca Stolz werd derde. Engel ging van P5 naar P2 bij start, maar deed dat onder andere door de tweede bocht af te snijden. Even later liet de AMG-fabrieksrijder Vervisch terug passeren, waarna de podiumposities vastlagen voor de rest van de race, ondanks een late safetycarinterventie. Dries Vanthoor en Charles Weerts wisten de schade nog te beperken na een tegenvallende kwalificatie (P7). Onze landgenoten werden vierde na een anonieme race en kwamen in het zog van Engel en Stolz over de meet. Hun voorsprong slinkt daarmee naar slechts drie punten, maar het voornaamste gevaar komt van Costa en Altoé die de derde race naast hen zullen aanvatten om 16u30.

Intussen werden de titels in de Silver Cup en Pro-Am Cup beslecht. Steven Palette en Simon Gachet (Sainteloc Audi) mogen zich Silver Cup winnaars noemen, terwijl Eddie Cheever III en Chris Froggatt Pro-Am kampioen werden met een vijfde overwinning. Louis Machiels en Andrea Bertolini staan tweede in dit laatste klassement op 30 punten achterstand.
UPDATE 16u00:
Frédéric Vervisch en Nicolas Schöll werde achteraf tot winnaars uitgeroepen nadat de Lamborghini #163 en de Mercedes #4 35 seconden straftijd kregen opgelegd.


Foto: SRODit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons