van der Horst

Barcelona: Podium voor Ugo de Wilde - dominante winst voor Victor Martins

Podium 2020 Formule Renault Eurocup Barcelona Race 1
Podium 2020 Formule Renault Eurocup Barcelona Race 1
Op een verregend Circuit de Catalunya werd de eerste race voor de Formule Renault Eurocup van dit weekend verreden en het was Victor Martins (ART Grand Prix) die een dominante overwinning behaalde. Van bij de start nam de Fransman het heft in handen en aan de meet had hij 16 seconden voorsprong op Caio Collet (R-Ace GP), die een inhaalrace moest rijden. Ugo de Wilde (Arden Motorsport) leek lang op een vierde plaats af te stevenen, tot in de laatste ronde het geluk aan de Belg zijn zijde stond en hij nog een plaatsje won.
De Wilde vocht zich bij de start naar een derde plek en reed lang achter Martins en Franco Colapinto (MP Motorsport). Zowel de Belg als de Argentijn konden echter geen vuist maken tegen Collet die beiden voorbijging en alles wees er op dat het resultaat vast lag, totdat Colapinto een fout maakte in de laatste ronde door de grindbak op te zoeken. Hij kon nog terug vertrekken, maar viel wel terug naar een zesde plaats. Hierdoor schoof de Wilde een plaats op en pakte zijn eerste podium van het seizoen. Voor Amaury Cordeel (FA Racing) verliep de race allesbehalve goed. De Oost-Vlaming viel stil bij de start en vertrok pas als laatste. Cordeel vocht nog terug, maar kwam niet verder dan een dertiende plaats.

Foto: Renault Sport Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons