van der Horst

Barcelona: Primeur voor Robert Shwartzman

Robert Shwartzman - Prema Racing
Robert Shwartzman - Prema Racing
Op het circuit van Barcelona werd zaterdag formule 3 geschiedenis geschreven, de allereerste race van het nieuwe FIA F3 kampioenschap werd er verreden. De FIA F3 vervangt de GP3 Series in het voorprogramma van de Europese Grand Prix en de zege in de allereerste race was voor Robert Shwartzman (Prema Racing) niettegenstaande Christian Lundgaard (ART GP) als eerste over de lijn kwam. Maar de Deen werd bedacht met een straftijd van 5 seconden voor het niet respecteren van de Virtual Safety Car procedure en strandde zo op de tweede plaats.
Start allereerste FIA F3 ooit
Start allereerste FIA F3 ooit
Shwartzman, op de pole gestart, liet zich door Lundgaard verrassen en zag de Deen de leiding van de race overpakken. In de vijftiende ronde volgde een Virtual Safety Car periode na een sortie van Alessio Deledda (Campos Racing). Bij de herstart behield Lundgaard de koppositie voor Shwartzman en Marcus Armstrong (Prema Racing) maar een bestraffing zette de Deen een plaats achteruit. David Beckmann (ART GP) en Max Fewtrell (ART GP) maakten de top vijf vol.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons