van der Horst

Barcelona: Remenyako wint - Soenen primus in Iron Cup

Start Race 1 GT Sports Club Barcelona 2019
Start Race 1 GT Sports Club Barcelona 2019
Denis Remenyako won vandaag in zijn Capital Racing Team Mercedes een erg gesmaakte wedstrijd in Barcelona. De Rus bouwde een mooie voorsprong uit maar een safety car bracht het veld terug bijeen waardoor Jamas Sofronas in de enige GT2 uit het veld, de Audi R8 LMS GT2 van WRT, zijn kans schoon zag om de leiding te nemen. De Amerikaan finishte uiteindelijk als derde, achter de Ferrari van Murad Sultanov. Louis-Philippe Soenen (AF Corse Ferrari) won de Iron Cup.
Angélique Detavernier - HB Racing Lamborghini Huracan GT3
Angélique Detavernier - HB Racing Lamborghini Huracan GT3
Sultanov nam bij de start de leiding, voor Jens Reno Moller (Reno Racing Honda), Remenyako en Sofronas. Angélique Detavernier had een mooie vijfde tijd gereden tijdens de kwalificaties eerder op de dag, maar ze kende een slechte start in een voor haar nieuwe wagen. De Lamborghini Huracan van HB Racing kwam slecht weg en ze zakte weg naar de tiende stek. Ze wist, ondanks een kleine schuiver halverwege de wedstrijd, die positie te handhaven tot de finish.

Louis-Philippe Soenen won de Iron Cup-klasse
Louis-Philippe Soenen won de Iron Cup-klasse
Vooraan liet Remenyako er geen gras over groeien, de Rus ging eerst voorbij de Honda van Moller om vervolgens de leiding af te snoepen van Sultanov. De Duitser trok daarop meteen ook een gat met de verzamelde concurrentie en leek op weg naar de zege. Een safety car als gevolg van een schuiver van Pavel Strukov (Ferrari) strooide echter roet in het eten. Bij de herstart nam Sofranos, met zijn veel hogere topsnelheid, de leiding over maar er bleef Remenyako nog genoeg tijd voor een tegenaanval. Een zege dus voor de Mercedes, terwijl Soenen de hoogste beker in ontvangst mocht nemen in de Iron Cup. Hij versloeg de Ferrari's van Stephen Earle en Rick Peter Lovat, die laatste kende overigens pech.

Foto's: Geert Franquet - Arne Simons - Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 28 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons