van der Horst

Barcelona: Ricardo Feller (Lamborghini) sneller dan de regen

Feller-Grenier - Lamborghini Huracan GT3 - Emil Frey Racing
Feller-Grenier - Lamborghini Huracan GT3 - Emil Frey Racing
Voor de derde keer op rij start Emil Frey Racing op pole positie in de sprintvariant van de GT World Challenge Europe. In Barcelona was Ricardo Feller de snelste van het lot voor de regen zijn opwachting maakte. Titelkanshebbers Luca Stolz en Maro Engel (HRT Mercedes) werden tweede, terwijl de Audi's van WRT pas als achtste (Vanthoor-Weerts) en negende (Tomita-van der Linde) aantikten.
  • Belgian Truck GP
Regendruppels tekenden zich af op de voorruit van de GT3-bolides van de GT World Challenge Europe. De kwalificatiesessie voor de eerste race was net op gang getrapt en het was een kwestie van minuten voor die regen met bakken uit de lucht zou vallen. Alle hens aan dek dus en slechts enkele ronden om een snelle chrono op te tabellen te toveren. Een opdracht waarin Lamborghini uitblonk: Ricardo Feller reed naar de pole positie, terwijl teamgenoot Giacomo Altoè derde werd.

Weerts-Vanthoor - Audi R8 LMS - WRT
Weerts-Vanthoor - Audi R8 LMS - WRT
In de titelstrijd is de eerste veldslag voor Mercedes. Luca Stolz, teamgenoot van Maro Engel bij HRT, nestelde zich tussen de beide Lamborghini van Emil Frey Racing. Voor WRT Audi dreigt niet alleen onweer op het circuit, aangezien de twee snelste wagens van het team uit Baudour pas op de achtste en negende startpositie terechtkwamen. Dries Vanthoor en Charles Weerts kregen een nieuw chassis na een crash van de Limburger op donderdag en hebben grote moeite om een correcte afstelling te vinden.

UPDATE: Tomita-van der Linde zullen niet negende, maar wel veertiende starten in Barcelona. De Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde heeft te veel strafpunten op zijn licentie opgelopen en draagt daar nu de gevolgen van.

Voor de tweede keer dit seizoen grijpt een Silver Cup-deelnemer de algemene pole positie, aangezien Ricardo Feller dit weekend het stuur deelt met Mikaël Grenier. In Pro-Am was de snelste tijd voor de Ferrari 488 GT3 van Sky-Tempesta Racing, bestuurd door Chris Froggatt.

De eerste van drie confrontaties tijdens het laatste sprintweekend van dit seizoen wordt om 17.15 uur gestart. Morgen wordt er in Spanje nog tweemaal gekwalificeerd en geracet.

--- UITSLAG QUALIFYING 1 - GT WORLD CHALLENGE EUROPE BARCELONA (PDF) ---

Foto's: SRODit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons