van der Horst

Barcelona: RLR MSport wint geanimeerde race

Start 2021 Michelin Le Mans Cup Barcelona
Start 2021 Michelin Le Mans Cup Barcelona
De eerste winst van het seizoen in de Michelin Le Mans Cup ging naar Michael Benham en Tommy Foster in de RLR MSport Ligier. Het duo kreeg de leiding in handen op vijf minuten van het einde van de wedstrijd nadat de Team Virage Ligier van Garett Grist en Rob Hodes een comfortabele leiding uit handen gaf door later te pitten tijdens een 'full course yellow'. Daardoor kwam Foster net voor de Poolse wagen uit en kreeg zo de winst in handen van een incidentrijke race waarbij de andere wagen van Team Virage een controversiële rol speelde.
  • Skylimit Events
Team Virage - Ligier JS P320 Nissan
Team Virage - Ligier JS P320 Nissan
Het openingsuur werd vooral getekend door verschillende incidenten. Na de pitstops regende het dan vooral ook penalties om de meest verschillende redenen, waaraan ook Motorsport98, het team van Eric de Doncker, niet ontsnapte. Vooraan kreeg Grist de wedstrijdleiding in handen en kon hij vooral ontsnappen dankzij teamgenoot Sascha Lehmann in de andere wagen van het team, die maar liefst zeven ronden een trein aan wagens ophield terwijl hij een ronde achter lag. Uiteindelijk kreeg hij een 'drive-trough', maar op dat moment leek de winst al binnen voor Grist totdat de CD Sport Ligier een fout maakte in de laatste tien minuten en zo een 'full course yellow' triggerde.

Op het moment dat deze in voege gesteld werd, nam Team Virage zijn verplichte pitstop in de laatste twintig minuten niet direct, terwijl de achtervolgers dit wel deden. Gezien de takelwerken niet lang duurden en de Canadees een ronde later toch de pits opzocht, was het kwaad al geschied. Bij het uitkomen van de pitlane vloog Foster voorbij en pakte zo de winst. De United Autosports Ligier van Gery Kraut en Scott Andrews vervolledigde het podium. Mühlner Motorsport kwam niet verder dan de elfde plaats met Matthias Lüthen en Tom Dillmann, terwijl de tweede wagen crashte in het eerste uur.

Pzoberer Zürichsee by TFT - Porsche 911 GT3-R
Pzoberer Zürichsee by TFT - Porsche 911 GT3-R
In de GT3-klasse was het de Porsche van Niki Leutweiler en Julian Andlauer die een klasse te sterk was voor de Ferrari's van Iron Lynx en AF Corse. Wim Spinoy reed een goede eerste stint met de 10Q Racing Team Mercedes, maar Kenneth Heyer kon het tempo niet volgen met een vierde plaats tot gevolg. Sarah Bovy, die recent opgeroepen werd door Iron Lynx, kwam niet aan de start vanwege een technisch probleem.

UPDATE: De Team Virage #71 Ligier van Garett Grist en Rob Hodes kregen na de race nog een tijdstraf van 36 seconden aangerekend, waardoor United Autosports nu een tweede en derde plaats claimde.

Foto's: Michelin Le Mans Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 17 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons