van der Horst

Barcelona: ROWE Porsche scoort laatste pole van het seizoen

Dumas - Müller - Jaminet
Dumas - Müller - Jaminet
De ROWE Racing Porsche 911 GT3 R #98 van Romain Dumas, Sven Müller en Mathieu Jaminet heeft de snelste gemiddelde chrono neergezet in de driedelige kwalificatiesessie voor de Blancpain GT Series Endurance Cup finale op het circuit van Barcelona-Catalunya. Met een 1:45.032 was het trio amper 0.054s sneller dan de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #4 van algemene puntenleiders Maro Engel, Luca Stolz en Yelmer Buurman, die op hun beurt amper 0.001s eindigden voor de FFF Racing Team Lamborghini Huracan GT3 #563 van eerste achtervolgers Andrea Caldarelli, Marco Mapelli en invaller Albert Costa. De twee laatstgenoemde wagens worden gescheiden door slechts 2 punten in het algemene klassement.

In de strijd voor de Endurance Cup titel is de strijd minder spannend, daar voeren Davide Rigon, Mikhail Aleshin en Miguel Molina de stand aan met 22 punten voorsprong op de Mercedes #4. De Russische SMP Racing (AF Corse) Ferrari kwalificeerde zich echter pas als 13e en schuift dus best nog wat op in de race. De Belgian Audi Club Team WRT Audi #2 van onder meer Dries Vanthoor realiseerde vanmorgen de vierde gemiddelde chrono, nadat onze landgenoot tweede snelste bleek in Q1. De overige landgenoten in de top 20 waren Charles Weerts (P11), Maxime Soulet (P15), Maxime Martin (P16) en Esteban Muth (P17). De finale gaat straks om 15u van start.

--- UITSLAG KWALIFICATIES BGTS ENDURANCE CUP BARCELONA ---

Foto's: Georges De Coster - Arne Simons - Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 29 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons