van der Horst

Barcelona: Titel voor Leonardo Pulcini en Benjamin Hites in Oregon Racing Lamborghini

Oregon Team kampioen International GT Open 2022
Oregon Team kampioen International GT Open 2022
Vele kampioenschappen werkten dit weekend hun seizoen af, zo ook de GT Open, die hun finale in Barcelona hielden. Na de race van zaterdag, was het verschil tussen de Oregon Racing Lamborghini #63 Leonardo Pulcini en Benjamin Hites en de Optimum Motorsport McLaren van Nick Moss en Joe Osborne maar vijf punten, tot zondag het Italiaans-Chileense duo zich van de titel verzekerde.
  • Powercars
GetSpeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
GetSpeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
Terwijl het voor de start van de race nog een driestrijd was tussen de twee Lamborghini's van Oregon Racing en de McLaren van Optimum Motorsport, reed Fabian Schiller na de start vooraan weg. De Duitser legde met de GetSpeed Mercedes een gat dat groot genoeg was zodat Al Zhubair vooraan bleef na de pitstop en richting winst reed. De Dinamic Motorsport Porsche van Ricardo Cazzaniga en Klaus Bachler finishte als tweede, terwijl Hites en Pulcini als derde over de meet gingen. Wat wel belangrijk was voor de titelstrijd, was dat Karol Basz met de Olimp Racing Audi voorbij Moss ging, waardoor deze ineens vijf punten achter lagen op de Italiaan en Chileen. Glenn Van Berlo en Kevin Gilardoni vielen wel weg uit de titelstrijd, nadat zij een tijdstraf kregen en zo pas als negende geklasseerd werden.

Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Alles werd dus op zondag beslist voor Optimum wilden ze toch nog de titel wegkapen van Oregon, maar dat mislukte. Van Berlo en Gilardoni gingen met de winst lopen, voor de GetSpeed Mercedes van Steve Jans en Sébastian Baud en de Dinamic Motorsport Porsche van Cazzaniga en Bachler. Optimum kon over hun tegenstander springen tijdens de pitstops. Osborne kon zelfs wegrijden van Pulcini, maar de Italiaan eindigde net achter de Brit. Hierdoor was het verschil maar drie punten in het voordeel van Pulcini en Hites. De Pro-Am titel ging naar Basz en Marcin Jedlinski in de Olimp Racing Audi, terwijl Alexander Hrachowina en Martin Konrad in de GetSpeed Mercedes de Am-titel behaalden.

AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
StreetArt Racing was van de partij met hun Aston Martin voor Pascal Bachmann. De Zwitser eindigde vierde en zesde in de Am-klasse. Ook Laurent de Meeus beëindigde zijn seizoen in de AF Corse Ferrari. Niet met Jamie Stanley, maar met Johnny Mowlem, waardoor hij naar de Pro-Am klasse doorschoot. Het duo eindigde als zesde op zaterdag en achtste op zondag. Wel behaalde hij een vierde plek in de Am-klasse met de gescoorde punten doorheen het seizoen.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 17 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons