van der Horst

Barcelona: twee overwinningen en AM-titel voor Q1-Trackracing

Jan Lauryssen
Jan Lauryssen
De troepen van Edgard Terium kunnen tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen na hun bezoek aan Barcelona. Q1-Trackracing besloot namelijk hun seizoen in de GT Cup Open met twee overwinningen voor Jan Lauryssen. Voor de Kempenaar de derde zege al in vier wedstrijden. Maar het belangrijkste voor het Limburgse team was het behalen van een titel, en deze pakten ze met Laurent Vandervelde en Xander Przybylak naast tweemaal een 1-2 in de Am-klasse.
Jan Lauryssen en Edgard Terium
Jan Lauryssen en Edgard Terium
Voor een tweede maal dit jaar zakte Lauryssen af naar de GT Cup Open en na zijn overwinning in de Belcar vorige week, voegde hij er nog twee extra zeges bij in Barcelona. Bij de wedstrijd op zaterdag mocht hij overigens van pole starten, maar na een lange safety car periode en de pitstop was hij aan inhalen toe. Dat deed hij trouwens met verve en hij  had aan de meet twee tellen voorsprong op de NM Racing Mercedes van Jörg Viebahn en Lluc Ibañez. Op zondag moest de Kempenaar iets harder werken voor de zege, maar op het einde van de wedstrijd rolde hij de tegenstand op en reed naar een tweede overwinning op rij. De titel in Pro-Am ging wel naar de Mertel Motorsport Ferrari van Jorge Cabezas en Ivan Velasco.

Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Ook in Am kende Q1-Trackracing een zeer sterke afsluiter van het seizoen. Op zaterdag wisten Vandervelde en Przybylak de winst binnen te halen en dat was voldoende om de titel te claimen in de klasse. Overigens werd het een 1-2, want Nicolas Vandierendonck en Quentin Antonel eindigden maar nipt achter de zusterwagen. Op zondag kregen we terug een 1-2 voor het team, maar ditmaal was het duo Vandierendonck-Antonel de sterkere over de nieuwbakken kampioenen. Maar met dit resultaat kaapte het team nog een extra titel weg, deze bij de teams.

Foto's: GT Cup OpenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 23 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons