van der Horst

Barcelona: Tweemaal podium voor Ugo de Wilde in Alpine Elf Europa Cup

Podium 2021 Alpine Elf Europa Cup Barcelona race 1
Podium 2021 Alpine Elf Europa Cup Barcelona race 1
In het voorprogramma van de Hankook 24H Barcelona mochten ook de deelnemers aan de Alpine Europa Cup hun kunsten laten zien. Ugo de Wilde en Philippe Bourgois waren ook van de partij. De algemene overwinningen gingen wel naar Simon Tirman en Jean-Baptiste Mela, maar de Wilde mocht ook tweemaal op het podium staan met een derde plaats.
Tijdens de eerste race op vrijdag kon de Wilde van een vijfde startplaats zich snel opwerken naar de derde. Van daaruit probeerde de Brusselaar Lilou Wadoux en Tirman te volgen, wat goed lukte. In laatste instantie probeerde de Wilde Wadoux nog in te halen, maar hij kwam 95 duizendsten van een seconde te kort om de tweede plaats te claimen, terwijl Tirman de overwinning pakte. Tijdens de tweede race, die in het begin geneutraliseerd werd door twee gestrande wagens, kon de Wilde niet verhinderen dat Laurent Hurgon de tweede plaats overnam. De Brusselaar pushte in de slotfase om de Fransman voorbij te steken, maar kwam net te kort en moest voor een tweede keer dit weekend tevreden zijn met een derde plaats, nu na Mela en Hurgon.

In het kampioenschap blijft de Wilde op een vierde plaats hangen. De stand zelf wordt aangevoerd door Mela, die nu 23 punten voorsprong heeft op Wadoux, 28 op Hurgon en 30 op de Wilde. In de gentlemen klasse kan Bougois terugblikken op een goed weekend met een derde plaats en een overwinning. Voor het volgende raceweekend trekt de Alpine Elf Europa Cup richting Zuid-Frankrijk, naar Le Castellet op 2 en 3 oktober.

Foto: Alpine Elf Europa CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 4 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons