van der Horst

Barcelona: United Autosports topt tweede testdag - Team WRT blijft snelste

United Autosports - Oreca 07-Nissan
United Autosports - Oreca 07-Nissan
Na Team WRT op dag 1 was het de beurt aan Phil Hanson en United Autosports om de tabellen aan te voeren op de tweede testdag van de European Le Mans Series te Barcelona. Hanson reed een ronde in 1:33.322 aan het stuur van de Oreca 07 #22, maar bleef daarbij toch 0.149 seconde onder de tijd die Louis Delétraz een dag eerder neerzette met de Team WRT Oreca. Over de twee dagen eindigt ook Team WR-rijder Robert Kubica in de top vijf.
Inter Europol Competition - Ligier JS P320 LMP3
Inter Europol Competition - Ligier JS P320 LMP3
Tussen de twee WRT rijders nestelden zich Phil Hanson, snelste op dag twee, Nicolas Lapierre (COOL Racing) en Ben Hanley (DragonSpeed). In de LMP3 klasse was Laurents Hörr met de DKR Engineering’s Duqueine D08 de snelste op maandag en de Duitser verbeterde zijn tijd nog op dinsdag met bijna een halve seconde om te eindigen op een 1:39.042. Ugo de Wilde reed met de Inter Europol Competition Ligier JS P320 dinsdagmorgen de tweede tijd in 1:39.555, wat later ook de tweede besttijd bleek over de twee dagen. Wayne Boyd (United Autosports Ligier) sloot de top drie af.

Na de dominantie van Ferrari op de eerste testdag was het dinsdag Gianmaria Bruni die de Proton Competition Porsche 911 RSR bovenaan de GTE tabellen zette met een ronde in 1:43.496. Die tijd bleek ook de snelste over de twee testdagen. Alessio Rovera (AF Corse Ferrari 488) klokte de tweede tijd zowel op dinsdag als algemeen. Ook Rahel Frey (Iron Lynx Ferrari 488 GTE) ging onder de besttijd van Miguel Molina op dag 1.

Foto's: European Le Mans Series & Inter Europol Competition
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op dinsdag 13 april 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons