van der Horst

Barcelona: Vanthoor en Weerts kampioen!

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben in de laatste race van het seizoen de GT World Challenge Europe Sprint Cup titel veiliggesteld. Nadat de Mercedes #4 en Lamborghini #163 werden teruggezet in de uitslag van Race 2 was de druk al wat van de ketel, maar de AKKA ASP Mercedes van Timur Boguslavskiy - de nieuwe kaper op de kust - ging wel als polesitter van start. Samen met Raffaele Marciello reed de Rus probleemloos naar de overwinning, maar de WRT Audi #32 stootte bij de start door naar de tweede plek om vervolgens gecontroleerd de wedstrijd uit te rijden op die positie.
  • LTF
Weerts naderde in de tweede wedstrijdhelft nog op de leider en kwam uiteindelijk op twee seconden achterstand als tweede over de meet, wat ruim volstond om de titel veilig te stellen met vier punten voorsprong op Boguslavskiy in de winnende Mercedes. Ryuichiro Tomita kon in de WRT Audi #31 de Emil Frey Lamborghini #14 van Ricardo Feller tot zeven minuten van het einde nog van het podium houden, maar eenmaal voorbij kwam de ontketende Zwitser nog tot op twee seconden van Weerts. De tweede Emil Frey Lamborghini #163 die een sterke comeback maakte in het kampioenschap werd vijfde en zou dus ook zonder de straf in Race 2 naast de titel gegrepen hebben.

Louis Machiels en Andrea Bertolini (AF Corse Ferrari) wonnen overtuigend de Pro-Am Cup op de twaalfde plek algemeen.

Later meer...Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons