van der Horst

Barcelona: Vicenzo Sospiri Racing en Q1 by EMG Motorsport kampioenen

Frederik Schandorff en Michele Beretta
Frederik Schandorff en Michele Beretta
Dit weekend viel ook het doek over de het seizoen 2021 van de GT Open. Voor hun aankomst in Barcelona was alles nog mogelijk voor de algemene titel, maar na de eerste race waren Frederik Schandorff en Michele Beretta al zeker van de titel. Beide heren hadden genoeg voorsprong in de tussenstand waardoor de tweede race een wedstrijd voor de eer was. In de GT Cup Open pakte Jan Lauryssen zijn derde overwinning van het seizoen en werd daarmee de vice-kampioen, terwijl Q1 by EMG Motorsport de titel bij de teams achter hun naam schreef.
  • Skylimit Events
Terwijl in de eerste race de zege richting de 2 Seas Motorsport Mercedes van Ethan Simioni en Martin Kodric ging, was het uitkijken naar het duel tussen Vicenzo Sospiri Racing en de Lechner Racing Porsche. Andy Soucek had nog kans op de titel, maar moest een hoog aantal punten behalen tegenover Schandorff en Beretta. Helaas kwam Soucek samen met teamgenoot Al Faisal Al Zhubair niet verder dan een zesde plaats, net ééntje voor de groene Lamborghini, waardoor de strijd om de titel gestreden was.

Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
De tweede race werd uiteindelijk nog gewonnen door Nick Moss en Joe Osborne in de Inception Racing McLaren. Dat terwijl hun teamgenoten Brendan Iribe en Ollie Millroy met de Pro-Am titel naar huis gaan. Ook kwam het seizoen ten einde voor Baptiste Moulin. Onze landgenoot, samen met Yuki Nemoto pakte op zaterdag nog het podium en eindigde als vijfde in de tweede wedstrijd. Daarmee besluiten zij het seizoen op een vierde plaats in de eindstand.

In GT Cup Openging de titel naar Maciej Blazek en Mateusz Lisowski in de A&P Racing Team PTT Tech Support Porsche. Ook zij claimden die titel met een race op overschot na hun zege in race 1. Tweede eindigde Lauryssen nadat hij vanaf pole vertrok, terwijl Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten op het laagste podiumschavot plaatsnam.

Podium 2021 GT Cup Open Barcelona R2
Podium 2021 GT Cup Open Barcelona R2
De tweede race ging wel in volledig richting Q1 by EMG Motorsport nadat Blazek/Lisowski uitvielen. Hierdoor kregen we een leuke strijd tussen de podiumgangers van zaterdag en ditmaal was Lauryssen wel zegevierend voor de derde keer dit seizoen, voor Vandierendonck en Schouten. Derde eindigde August MacBeth en Albert Estragués in de NM Racing Team Mercedes. Met deze uitslag springt Lauryssen in het kampioenschap op gelijke hoogte met Vandierendonck en Schouten, maar gezien hij meer overwinningen heeft, wordt hij als tweede geklasseerd in de eindstand. En dankzij het succesvolle weekend eindigt Q1 by EMG Motorsport wel als kampioen in de GT Cup Open.

Foto's: GT Open - GT Cup Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 25 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons