Barcelona: Victor Martins op weg naar de titel

Victor Martins - ART Grand Prix
De opmars van Victor Martins (ART Grand Prix) lijkt niet meer te stuiten. De Fransman heeft in Barcelona nu ook de tweede race voor de Formule Renault Eurocup gewonnen. Caio Collet (R-ace GP) vertrok als vierde maar wist nog op te rukken tot de tweede plaats maar de Braziliaan ziet nu aan tegen een achterstand van 16 punten.
Franco Colapinto (MP Motorsport) legde beslag op de laatste podiumplaats, David Vidales (JD Motorsport) en Kas Haverkort (MP Motorsport) maakten de top vijf vol. Voor de Belgen werd het een race om snel te vergeten. Ugo de Wilde (Arden), gisteren nog op het podium, werd in de eerste ronde gehinderd door een crash van zijn teamgenoot waarbij hij terugviel naar de twaalfde plaats. Later in de race werd hij aangereden waarbij een achterwiel loskwam en de race over was. Amaury Cordeel (FA Racing) zag wel de finishvlag maar een straf voor het aantikken van een concurrent wierp hem terug naar de laatste plaats.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.