van der Horst

Barcelona:: Wie wordt kampioen: van Splunteren of Hartog?

Porsche Carrera Cup Benelux
Porsche Carrera Cup Benelux
Het is ondertussen een mooie traditie geworden: het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux eindigt ook dit jaar in Zuid-Europa, in een wedstrijd die samen met de Franse Cup wordt afgewerkt. Een jaar na Circuit Paul Ricard is het deze keer de mythische omloop van Barcelona die als decor zal dienen voor het sluitstuk van het seizoen dat begin mei in Francorchamps een aanvang nam. Sindsdien is er heel wat gebeurd! Sommige rijders zagen zich verplicht hun titeldromen vroeger dan verwacht op te bergen en aan de vooravond van het slotweekend komen nog twee rijders in aanmerking voor de titel: de Nederlanders Max van Splunteren en Loek Hartog.
Hoewel hij er amper 23 is, beschikt Max – veruit! – over het meeste ervaring. De rijder van Team GP Elite vertrekt als favoriet, zeker ook omdat hij 16 punten meer telt dan zijn jonge rivaal, terwijl er nog maximaal 44 te verdienen vallen. Behalve een catastrofaal scenario zou de inwoner van Vught de titel niet meer door de vingers mogen laten glippen. Maar het zou niet de eerste keer in de geschiedenis van de autosport zijn dat races een onverwachte wending nemen...
 
In een peloton van ongeveer dertig Porsche 911 GT3 Cup zal het ieder geval niet aan koersfeiten ontbreken. Dat weet ook Loek Hartog! 'Loekie' (zoals zijn supporters hem hebben gedoopt) viert enkele dagen na de seizoensfinale zijn 17de verjaardag, en kan nu al op een geslaagd seizoen terugblikken. Minder dan een jaar geleden haalde hij de Ford Fiesta Sprint Cup binnen en schreef hij zich in voor het Junior Recruitment Program dat door Porsche Carrera Cup Benelux werd georganiseerd. Twaalf maanden later heeft hij bewezen dat zijn selectie oververdiend was. Hij stapte met brio over van een kleine toerismewagen van 150 pk naar een Porsche 911 GT3 Cup die drie keer krachtiger is, en de rijder van Bas Koeten Racing wist zelfs twee overwinningen te veroveren. Kan de rijder uit Hoogmade (bij Leiden) na zijn recente zege op de Nürburgring ook stunten door de titel binnen te halen? Hij heeft in ieder geval niets te verliezen!
 
Zoals het gros van de rijders krijgt Loek deze week de gelegenheid om op het Catalaanse circuit te testen, vooraleer de meeting echt van start gaat. Hij zal ook moeten rekenen op andere rijders om zich tussen hem en Max van Splunteren te wringen. Voormalige kampioenen Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Xavier Maassen (DVB Racing) lijken daar het meest voor in aanmerking te komen, maar ook Kay van Berlo (Bas Koeten Racing) zal zich in de debatten kunnen mengen. Aan de andere kant: zullen Jesse Van Kuijk, Lucas Groeneveld en Daan Van Kuijk (bij Team GP Elite allemaal teammaats van Max van Splunteren) hun kopman een helpend handje kunnen toesteken? En kan Didier Van Dalen, ingeschreven in de Guest-categorie, met zijn 'psychedelische' 911 GT3 Cup van Kronos Porsche Centre zijn top-6 van de Nürburgring bevestigen? Antwoorden dit weekend! 

Niets dan spanning in Klasse B
 
Max van Splunteren kan zich in de algemene titelstrijd veroorloven zijn voorsprong te controleren, maar in Klasse B vertrekken de twee titelkandidaten op gelijke voet. Of toch bijna. Aan de vooravond van de meeting op Circuit de Barcelona-Catalunya telt Nederlander Roger Grouwels (RaceArt) amper twee punten meer dan de Belg Nicolas Saelens (Belgium Racing). Om maar te zeggen dat elk punt, ook dat voor de pole positie en de snelste wedstrijdronde, van groot belang is!
 
Vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma, met de kwalificaties om 16 uur. Zaterdag start de eerste van twee races over 30 minuten om 14u20. De tweede staat op zondag om 12u15 op het programma.
 
In Barcelona geven ook Series Manager Steven Stichelbout en Operations Manager Severine Ulenaers de fakkel door aan een nieuw management team. Na zeven succesvolle jaren en de overgang van GT3 Cup Challenge Benelux naar officiële Carrera Cup Benelux is het voor beiden tijd voor een nieuwe uitdaging. Voor het nieuwe seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux zal Olivier Aerts de rol van Series & Operations Manager op zich nemen. Hij zal kunnen rekenen op de steun van Thomas Vanoutryve, die de groep vervoegt als Marketing & Communication Manager. Binnenkort hebben we het verder over het seizoen 2020 van de Porsche Carrera Cup Benelux, maar eerst: naar Spanje!

Persbericht Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 25 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons