van der Horst

Barcelona: Winst voor Pons - Derde Podium op rij voor Van Glabeke

Start kwalificatie race Barcelona 2017
Start kwalificatie race Barcelona 2017
Anthony Pons heeft zijn titel nog wat meer glans gegeven door naast de pole ook nog eens de kwalificatierace in Barcelona te winnen. Teammaat Ricci werd tweede voor Patrick Van Glabeke die na zijn zege en zijn tweede plaats op de Hungaroring nu voor de derde maal op rij richting podium mocht. Nicolas Van Dierendonck werd na een korte tussenpauze knap vijfde na een schitterende strijd met Ojjeh en Lucchini.
Pons versus Van Glabeke
Pons versus Van Glabeke
Pons zette zijn Mercedes op de pole voor teamgenoot Ricci, de Ferrari's van Lucchini en Van Glabeke en de Lamborghini's van Van Dierendonck en McKansy. Niet minder dan 23 wagens stonden op de startgrid van dit laatste weekend van het seizoen. Ulrich, in strijd met Pjjeh en Perfetti voor de vice titel, kwam niet aan de start na een zwakke training met zijn Ferrari, mogelijk het gevolg van een technische tegenslag.


Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracan GT3
Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracan GT3
Pons zette zich aan de leiding bij de start van de 25 minuten durende kwalificatierace en het was Patrick Van Glabeke die buitenom een schitterende start lukte. Na 10 minuten moest Van Glabeke het hoofd buigen tegenover de Mercedes van Ricci, maar verloor deze niet uit het oog. Achter hem was het bakkeleien voor de overige ereplaatsen met McKansy die met zijn Lamborghini nipt de meerdere bleef van merkgenoot Van Dierendonck. Nicolas ontsnapte maar nipt aan een aanrijding toen Ojjeh op het einde een ultieme aanval op poten zette, maar zich daarbij vergaloppeerde en in aanraking kwam met Lucchini.

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Op het einde van de race kwam het nog tot een eindsprint tussen Ricci en Van Glabeke voor de tweede plaats. Ze verloren wat tijd bij dit duel en daardoor konden McKabnsy en Vandierendonck opnieuw aansluiten. Het viertal bolde binnen de seconde over de eindmeet. In de tussenstand verandert er niet veel, maar Van Glabeke krijgt zicht op een plaats binnen de top 5. 
Voor de start stonden Earle en Frers in de Iron Cup nog gescheiden door amper drie punten. Door de winst van Frers voor Earle is deze achterstand nu gereduceerd tot amper één puntje. 

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 30 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons