van der Horst

Barcelona wintertesten 1: Daniil Kvyat zet nieuwe referentietijd neer op dag 3

Daniil Kvyat - Toro Rosso STR14
Daniil Kvyat - Toro Rosso STR14
Daniil Kvyat (Toro Rosso STR14) heeft de derde dag van de eerste F1-testweek in Barcelona bovenaan de tabellen afgesloten. In de laatste minuten van de namiddagsessie reed de Rus op de zachte C5-banden een ronde in 1:17.704, de snelste tijd over de drie dagen. In de ochtend had Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) al een nieuwe referentietijd neergezet in 1:17.762, maar in de namiddag ging Kvyat dus nog sneller.
Sebastian Vettel - Ferrari SF90
Sebastian Vettel - Ferrari SF90
De tijd van Kimi Räikkönen was voldoende om op het einde van de dag de tweede positie te behouden. De top 3 werd afgesloten door Daniel Ricciardo, die in de namiddag het stuur van de Renault overnam van Nico Hülkenberg. Sebastian Vettel (Ferrari) moest ditmaal genoegen nemen met de vierde tijd, maar de Ferrari zette zijn tijd neer op medium-banden, in tegenstelling tot de top 3 die zachtere compounds gebruikten. Vettel wist zijn chrono van maandag dus niet te evenaren maar legde wel weer 134 ronden af zonder noemenswaardige problemen.

Pietro Fittipaldi - Haas F1
Pietro Fittipaldi - Haas F1
Ook Max Verstappen wist de kaap van 100 ronden te overschrijden in zijn Red Bull-Honda en sloot de dag af met de vijfde tijd. Hülkenberg, die de Renault in de ochtend aan de tand voelde, klokte de zesde dagtijd. De eerste F1-wintertest van 2019 wordt gekenmerkt door de uitstekende betrouwbaarheid van de nieuwe bolides. Een uitzondering op die regel vandaag was Haas, dat maar liefst drie keer een rode vlag veroorzaakte met Pietro Fittipaldi en Romain Grosjean, onder meer na elektrische problemen. Beide Haas-rijders lieten toch nog de zevende (Grosjean) en achtste (Fittipaldi) chrono optekenen.

Carlos Sainz - McLaren MCL34
Carlos Sainz - McLaren MCL34
Carlos Sainz kwam slechts laat de piste op en belandde dan nog even naast de baan, maar in de namiddag verging het de Spanjaard beter en zette hij alsnog de negende chrono neer. Sergio Pérez (Racing Point) vervolledigde de top 10, hij ging beide Mercedes-piloten vooraf die opnieuw de wagen deelden en zich voornamelijk bezighielden met het testwerk van nieuwe bandentypes.  


George Russel - Williams FW42
George Russel - Williams FW42
Uiteindelijk kwam in de namiddag ook de Williams FW42 in actie. Na enkele voorzichtige installatieronden zette George Russell enkele snelle ronden neer maar met chrono van 1:25.625 bleef hij wel nog vijf seconden boven de tijd van de Mercedes-rijders.

Foto's: Martijn Wouters & Racing International Photography

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Testing times for Haas 😬 • #F1 #Formula1 #HaasF1Team #Grosjean #Fittipaldi

Une publication partagée par FORMULA 1® (@f1) le

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finally... 👏 @williamsracing . @georgerussell63 #F1Testing #F1 #Formula1

Une publication partagée par FORMULA 1® (@f1) le

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 20 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 1.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons