van der Horst

Barcelona wintertesten 1: Vettel domineert op eerste testdag

Sebastian Vettel - Ferrari SF90
Sebastian Vettel - Ferrari SF90
Sebastian Vettel maakte indruk op de eerste testdag in Barcelona. De Duitser zette niet alleen de snelste chrono neer in 1:18.161 maar maalde bovendien 169 ronden af zonder problemen tegen te komen. De tweede chrono kwam op naam van Carlos Sainz (McLaren MCL34) te staan maar met een 1:18.558 moest de Spanjaard bijna vier tienden seconde toegeven op de tijd van Vettel en dat terwijl hij gebruik maakte van een zachter rubbercompound.
Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
Romain Grosjean maakte met de Haas VF-19 de top drie vol, de Fransman legde slechts 65 ronden af nadat hij problemen kende met de brandstofdruk maar klokte toch nog een tijd van 1:19.159. Ook Red Bull kon tevreden terugkijken op de eerste testdag, Max Verstappen reed 128 ronden en liet de vierde dagtijd optekenen in 1:19.426. De Red Bull verscheen trouwens in de vertrouwde kleuren op de piste en niet in de speciale livery gebruikt bij de presentatie. Kimi Räikkönen ging al in zijn eerste ronde met de Alfa Romeo van de baan maar kon daarna nog 114 ronden afleggen en sloot de top vijf af met een 1:19.462.

Daniil Kvyat - Toro Rosso STR14
Daniil Kvyat - Toro Rosso STR14
Daniil Kvyat (Toro Rosso) tekende voor de zesde tijd en ging Sergio Pérez (Racing Point) vooraf. Bij Mercedes reed Valtteri Bottas in de morgen en Lewis Hamilton in de namiddag, zij lieten de achtste en negende chrono optekenen maar beide rijders maakten enkel gebruik van de hardere C2 banden. Ook bij Renault wisselden Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo elkaar af en zij sloten de tabellen af. Zoals aangekondigd kwam de nieuwe Williams niet in actie en ook morgen zal dit het geval zijn.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 18 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 1.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons