van der Horst

Barlijn 2: ROKiT Venturi boven in de vrije trainingen

Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
Na gisteren het circuit van Berlijn tegen de klok te rijden, doen we het vandaag omgekeerd. Na de eerste sessie van de zogenaamde Nilreb E-Prix stond de winnaar van gisteren Edoardo Mortara bovenaan. De ROKiT Venturi-piloot bleef André Lotterer (Porsche) en Jake Dennis (Avalanche Andretti) voor. Dat terwijl teamgenoot Lucas Di Grassi bovenaan stond tijdens de tweede training, voor Mortara en Oliver Rowland (Mahindra).
Net zoals gisteren gebeurde er over het algemeen weinig tijdens de vrije training. Alleen Sébastien Buemi (Nissan e.Dams) kwam in de problemen nadat hij de muur raakte. De Zwitser kon zijn wagen terug naar de pits brengen, maar verloor kostbare tijd met reparaties. Ook de tweede training werd sereen afgewerkt, op een verremming hier en daar. Het zijn vooral  de ROKiT Venturi's die zich naar voren schuiven om deze namiddag een gooi te doen naar winst nadat Mortara en Di Grassi zich bovenaan plaatsten respectievelijk in de eerste en tweede training.

Stoffel Vandoorne (Mercedes) liet ook opmerken dat de snelheid goed zat. Niet tijdens de eerste sessie, gezien zijn snelle rondje gehinderd werd door het verkeer op de baan, maar tijdens de tweede eindigde de Rumbekenaar als vierde. Nu is het afwachten tot de kwalficaties, die net zoals gisteren om 10:40 uur van start gaan.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 15 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons