van der Horst

Bart Ooms en Patrick Engelen stellen nieuw team "United Motorsports" voor

United Motorsports - Porsche 997 GT3 Cup
United Motorsports - Porsche 997 GT3 Cup
Bart Ooms en Patrick Engelen hebben in het kader van de derde Belcar-race van het seizoen 2016 hun nieuwe team, United Motorsports, voorgesteld. De Radical SR3-RS waarmee beide heren onder de B&T-racing banier uitkwamen, wordt ingeruild voor een Porsche 997 GT3 Cup die het nieuwe team overnam van Allure Team. Enkele jaren geleden schakelde B&T Racing nog over van een Lotus Elise naar de Radical in de hoop een volgende stap te kunnen zetten in de autosportwereld, maar die beslissing verliep niet geheel volgens plan.
  • LTF
Patrick Engelen - Bart Ooms
Patrick Engelen - Bart Ooms
Patrick Engelen en Bart Ooms glunderden wanneer ze hun nieuwste telg presenteerden. "Afgelopen dinsdag hebben we deze Porsche 997 GT3 Cup ontvangen. De wagen is volledig gereviseerd en moet ons toelaten aan een brede waaier wedstrijden te kunnen deelnemen. Dat was toch wel een beetje een probleem met de Radical, die in ogenschijnlijk steeds kleiner wordende startvelden kan strijden. Het doel voor dit weekend, en de komende weken, is om de bolide te leren kennen om daarna richting de 24 Hours of Zolder te werken", legt Patrick Engelen uit.

United Motorsports - Porsche 997 GT3 Cup
United Motorsports - Porsche 997 GT3 Cup
"De derde plaats bij de prototypes in de Belcar Throphy afgelopen jaar smaakte naar meer", licht Bart Ooms toe. "We hebben echt een goed team samengebracht en kijken vooral op de langere termijn. Afgelopen vrijdag hebben we al getest met de wagen en gisteren (zaterdag) tijdens de vrije training is het vertrouwen enkel maar gegroeid. We klokten tijden die maar liefst drie seconden sneller waren dan op de vrijdag, wat toch wel boekdelen spreekt. We komen dit weekend enkel en alleen naar Zolder om de wagen beter te leren kennen. Het is namelijk toch wat wennen, want noch Patrick noch ikzelf hebben ervaring met wagens als deze. Ook de banden en de afstelling is allemaal nieuw, dus dat  vergt wat aanpassingsvermogen."

Foto's: Ronald Janssens  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons