van der Horst

Bart Van Samang op Getspeed Mercedes-AMG GT4!

Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Veidec Silver Eagle Racing by GetSpeed - Mercedes AMG GT4
Bart Van Samang gaat dit weekend vreemd. De Limburger verruilt namelijk zijn bolide van "huismerk" BMW voor... een Mercedes-AMG GT4! De Mercedes-AMG GT4 #93 won in Zolder nog de meest recente race van het Belcar Endurance Championship en mag in de, weliswaar zwak bezette klasse, zeker tot de zegekandidaten gerekend worden. Van Samang kende echter een seizoensbegin in mineur, nadat de krachtbron van zijn BMW M3 de geest gaf op vrijdag. Het MSE-team lapte te bolide tijdens de nacht op zodat de Limburger toch nog de start kon nemen, maar hij eindigde uiteindelijk puntenloos nadat hij uitviel in race 1 en vanaf de zijlijn toekeek in race 2.
Dit weekend wisselt hij in Zolder dus van kuipje omdat vaste rijder Frans Cool verstek moet geven om persoonlijke redenen. Hij deelt de wagen #93 met Michael Cool. De BMW-bolide van MSE zien we niet meer aan de start, maar het team werkt aan een programma richting de 24 Hours of Zolder.

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 29 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons