van der Horst

Barum: Kopecky de winst, Paddon de titel

Jan Kopecky - Skoda Fabia Rally2
Jan Kopecky - Skoda Fabia Rally2
Jan Kopecky heeft voor de twaalfde keer de Barum Rally op zijn naam geschreven. De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon verliet het Tsjechische Zlín puntenloos, maar wel met de titel op zak;
  • De Swert Opticiens
Simon Wagner (Skoda) opende met de snelste tijd in de straten van Zlín waar de showproef altijd garant staat voor spektakel en veel sfeer! Op de openingsdag werd in de beginfase haasje-over gespeeld. Alexey Lukyanuk (Skoda) nam meteen over, maar hij werd even snel gecounterd door de Hongaar Miklos Csomos. Ook hij verspeelde die plaats meteen terug, dit keer aan thuisrijder Erik Cais.

Maar na de lunc draaide Jan Kopecky (Skoda) de gashendel open en was het spelletje uit. De Tsjech triomfantelijk naar zijn twaalfde zege in de Barum Rally. In de kant, moet wel gezegd, dat Vaclav Pech (Ford) nog harder ging maar met zijn oude Ford Focus WRC '06, nam hij geen punten af van de ERC-rijders. Kopecky haalde het voor Csomos en Wagner.

Hayden Paddon (Hyundai) moest opgeven nadat hij een wiel afreed. Maar omdat Martins Sesks (Skoda) in de achtergrond eindigde, kon de Nieuw-Zeelander wel de titel binnenhalen. Paddon wordt zo de eerste niet-Europeaan die de Europese titel pakt.

Foto: Fia ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 21 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barum Czech Rally Zlín.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons