van der Horst

Barum: Kopecky sant in eigen land

Jan Kopecky - Skoda Fabia R5
Jan Kopecky - Skoda Fabia R5
Jan Kopecky lijkt goed op weg naar een negende zege in zijn Barum Rally in Tsjechië, de zesde manche van het ERC. De Tsjech had het wel knap lastig met de Russen Alexey Lukyanuk en Nikolay Gryazin maar beide vielen na de middag weg van het voortoneel.
Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) pakte de snelste tijd op de shakedown en de showproef in Zlin op vrijdag, maar twee Russen kwamen zaterdag helemaal op het voorplan. Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) nam al snel de leiding over, maar moest al even snel toezien hoe Lukyanuk (Citroën C3) hem voorbij snelde tegen de middag. Het koptrio bleef op een zakdoekje bijeen al leek het toen al duidelijk dat er slachtoffers zouden vallen. 

Gryazin reed kort voor de middag lek en verloor op de kop twee minuten. Lukyanuk en Kopecky zetten de strijd nog even verder maar ook de Rus reed lek en brak zelfs de ophanging met de opgave tot gevolg.

Kopecky is helemaal verlost en heeft al een minuut voorsprong op Chris Ingram (Skoda Fabia) die op kousevoeten tweede is, al is die stek nog niet veilig, want Filip Mares en Vaclav Pech volgen op minder dan een handvol tellen. Tomas Kostka sluit de top vijf af.

Grégoire Munster
Grégoire Munster
De Belgen verging het minder. Amaury Molle parkeerde zijn Peugeot 208 R2 na een fikse schuiver tegen een paal en Grégoire Munster vond nooit het goede ritme.  De Belg is zesde en gaat maar net zijn teamgenoot Emil Lundberg vooraf. Hij volgt op twee minuten van een ontzettend sterke Efren LIarena, ook al in zijn Peugeot.

Er volgen morgen nog zes proeven met onder meer de gevreesde KP Pindula op het menu.

Foto's Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 17 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barum Czech Rally Zlín.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons