van der Horst

Bas Koeten Racing nu ook met Porsche 911

Nadat het team van Bas Koeten Racing zich de afgelopen seizoenen nadrukkelijk toelegde op toerwagens, is de vloot deze week uitgebreid met een Porsche 991 GT3 Cup (Generation II). Deze wordt nu geprepareerd voor 24h Dubai, de eerste wedstrijd van de populaire 24h Series in januari 2019. Met de toevoeging van het legendarische merk Porsche aan de renstal is een verdere upgrade van het wagenpark gerealiseerd. Eerder dit jaar nam het team als launch customer twee nieuwe CUPRA TCR auto’s ontvangst, gevolgd door vier nieuwe Ford Fiesta’s en een Mercedes AMG GT4 van Bernhard van Oranje.
  • Hamofa Performance
Vanaf 2015 is deelname aan diverse TCR kampioenschappen een belangrijke pijler in de activiteiten van Bas Koeten Racing. Na deelnames in TCR International Series, TCR Germany en TCR Benelux waren de wedstrijden van het wereldkampioenschap WTCR op Circuit Zandvoort in mei van dit jaar het sportieve hoogtepunt in de ruim 15 jarige historie van het team. Daarnaast is Bas Koeten Racing al vanaf het prille begin een vaste waarde in de 24h Series die ooit met 24h Dubai begon. Seizoen 2018 was daarin het meest succesvolle seizoen tot nu toe met podiumplaatsen in vrijwel alle races.
 
Naast deelname aan de 24h Series met de nieuwe aanwinst is het team van Bas Koeten Racing voornemens om de Porsche campagne uit te breiden naar de Porsche Carrera Cup Benelux. Bas Koeten: “Autosporters die ons kennen, weten dat ons team een sterke voorkeur heeft voor cupklasses waarbij coureurs met gelijke wapens in actie komen waarbij de sportieve competitie en teamwork het belangrijkst zijn. De professionele setting van de Porsche Carrera Cup Benelux en het merk Porsche zijn voor ons van grote waarde. Hierin willen we als team verder groeien, de tijd is er rijp voor.”
 
Wim Koeten vult aan: “Van onze rijders krijgen we het vertrouwen om voor hen een Porsche 991 GT3 Cup Gen-II in te zetten in de 24h Series. In januari 2019 is 24h Dubai een uitdagend begin van een nieuw hoofdstuk. Porsche Motorsport levert een topproduct en het is nu aan onze gedreven crew om hieraan topservice te verlenen zoals we al jaren gewend zijn. Begin deze week heeft onze crew als eerste kunnen kennismaken met de Porsche en ze waren super enthousiast. Hier kunnen we ons perfectionisme en onze professionele structuur uitstekend op loslaten.”
 
Naast de nieuwe Porsche campagne zal het team van Bas Koeten Racing in 2019 sowieso opnieuw in actie komen met TCR auto’s in de 24h Series, maar ook in de populaire Ford Fiesta Sprint Cup. In dit laatstgenoemde kampioenschap leidt Bas Koeten Racing momenteel in beide divisies en kunnen de titels bijna niet meer gemist worden. Alvorens de Porsche 991 GT3 Cup Gen-II naar Dubai verscheept wordt, zal het team de auto nader gaan testen en afstellen.

Persbericht Bas Koeten RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op woensdag 10 oktober 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons