van der Horst

Bathurst 12H: Deze 10 wagens houdt u best in de gaten

Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
De - natte - winter is nog volop aan de gang, maar toch wordt er in diverse uithoeken van deze planeet op hoog niveau geracet. In januari waren er de etmaalraces van Dubai en Daytona en het eerste weekend van februari staat in het teken van de 12 Uur van Bathurst, de eerste confrontatie in de Intercontinental GT Challenge 2018. Deze teams maken volgens Autosport.be kans op de overwinning in Australië.
De GT3-categorie van de Bathurst 12 Hours wordt naar het voorbeeld van de Blancpain GT Series ingedeeld in een Pro-, Pro Am- en een Am-klasse. Het grootste verschil met het kampioenschap van SRO is dat er slechts een amateurrijder nodig is om mee te dingen naar de zege in Pro-Am. De tweede Mercedes van Strakka Racing, met het viertal Leventis-Fumanelli-Waters-Williamson, is daar het mooiste voorbeeld van. Een overwinning van een Pro Am-wagen is dus niet zo ondenkbaar als het lijkt.

Om door de bomen het bos te zien, schuift deze website tien kandidaat-winnaars naar voren. Zes merken maken dus realistisch een kans op een triomf op het circuit van Mount Panorama:

#17 - Bentley Team M-Sport - Steven Kane/Jules Gounon/Guy Smith
#18 - Bentley Team M-Sport - Vincent Abril/Maxime Soulet/Andy Soucek
#22 - Audi Jamec Pem Racing - Fred Vervisch/Garth Tander/Kelvin van der Linde
#37 - Audi Sport Team WRT - Dries Vanthoor/Stuart Leonard/Robin Frijns
#43 - BMW Team Schnitzer - Marco Wittmann/Chaz Mostert/Augusto Farfus
#56 - AMG Strakka Racing - Alvaro Parente/Maximilian Götz/Maximilian Buhk
#58 - McLaren YNA Autosport - Shane Van Gisbergen/Côme Ledogar/Craig Lowndes
#74 - Audi Jamec Pem Racing - Christopher Haase/Christopher Mies/Markus Winkelhock
#911 - Porsche Manthey Racing - Romain Dumas/Fred Makowiecki/Dirk Werner
#991 - Porsche Craft-Bamboo - Laurens Vanthoor/Kévin Estre/Earl Bamber​

Vier landgenoten - Laurens (Porsche) en Dries Vanthoor (Audi), Fred Vervisch (Audi) en Maxime Soulet (Bentley) - verdedigen komend weekend dus de Belgische eer in Australië, en één voor één behoren ze tot de absolute favorieten om Wolfgang Reip, winnaar in 2015, op te volgen in deze confrontatie 'down under'. Nico Verdonck is de vijfde landgenoot in Bathurst, hij kiest voor een Porsche Cayman GT4.

Wie de race wil volgen, mag niet bang zijn van een uitdaging. De kwalificaties vinden zaterdagochtend plaats om 6.15u Belgische tijd, terwijl de race wordt betwist van zaterdagavond 19.45u tot zondagochtend 7.45u.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.
 
 

Daytona is yesterday. Time to head to Bathurst.

Een bericht gedeeld door Laurens Vanthoor (@laurensvanthoor) op
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op woensdag 31 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12H.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons