van der Horst

Bathurst 12 Hour terug op kalender Intercontinental GT Challenge

Lamborghini Huracan GT3 - FFF Racing Team
Lamborghini Huracan GT3 - FFF Racing Team
Deze ochtend stond in Barcelona de jaarlijkse persconferentie van de SRO op het programma. Normaliter gebeurt dit tijdens de Totalenergies 24 Hours of Spa, maar gezien de onzekerheden met dank aan de pandemie, besloot Stéphane Ratel om deze uit te stellen tot in Barcelona. Daar kregen we ook een zicht op de kalenders die nog niet bekend waren, zoals die van de Intercontinental GT Challenge. Ratel kon het goede nieuws melden dat Bathurst terug op de kalender staat voor 2022, maar voor Suzuka moeten we nog een extra jaartje wachten.
Hoewel Australië nog steeds geteisterd wordt door het virus en daar de situatie per staat bekeken wordt, is het dit jaar lastig om er races te houden. Toch zegt Ratel dat er verbetering in de situatie is en zal volgend seizoen de Bathurst 12 Hour kunnen doorgaan. Wel een kanttekening is dat deze niet op de gebruikelijke datum zal plaatsvinden, maar verhuist naar van 18 tot 20 maart. Hiermee krijgen de teams de tijd om zich te organiseren willen zij toch de verplaatsing maken.

Daarnaast zal er al zeker geen Suzuka 10 Hours georganiseerd worden in 2022, aangezien COVID nog steeds een grip heeft op Azië. Spa staat logischerwijs wederom op de kalender met zijn 24 uren-race op zijn gebruikelijke datum eind juli, terwijl ook Indianapolis en Kyalami ook weer zullen present tekenen volgend jaar.

Kalender Intercontinental GT Challenge

18-20 maart: Bathurst 12 Hour
29-31 juli: Totalenergies 24 Hours of Spa
8-9 oktober: Indianapolis 8 Hours
26-27 november: Kyalami 9 Hours

Foto: Intercontinental GT Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zondag 10 oktober 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons