van der Horst

Bathurst 12 Hour verhuist naar mei

Bathurst 12 Hour 2020
Bathurst 12 Hour 2020
De Bathurst 12 Hour zal dan toch niet plaatsvinden eind februari zoals gepland was. Gezien de toenemende kracht van de Omnicron-variant besmetting in de Australische staat New South Wales, moest SRO in samenspraak met organisator Supercars de datum noodgedwongen uitstellen. Ondertussen is er al wel een nieuw weekend aangeduid, van 13 tot en met 15 mei. Al heeft deze nieuwe datum wel de nodige gevolgen voor het deelnemersveld.
Gezien de stijgende lijn van Omnicron-variant besmettingen in Australië, had SRO geen andere keus dan de datum voor een derde maal aan te passen. Het probleem is wel dat gezien de race nu verhuist is naar midden mei, deze recht in het midden van de kalender van verschillende competities valt. Zo is er dat weekend onder meer de GT World Challenge Europe Sprint Cup-manche in Magny-Cours en heeft IMSA zijn wedstrijd in Mid-Ohio. Hiermee kunnen zowel een groot aantal fabriekspiloten als top teams afhaken om deel te nemen, al hoopt Stéphane Ratel dat zij toch nog kunnen en willen deelnemen. Eén ding is wel zeker: men wil ten alle kosten een afgelasting van de race voor een tweede jaar op rij vermijden.

Foto: Intercontinental GT ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op donderdag 13 januari 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons