van der Horst

Bathurst 12H: 28 GT3's aan de start - zonder WRT

Bathurst 12H
Bathurst 12H
Naar goede gewoonte kan de Bathurst 12 Hour wederom een knappe deelnemerslijst voorleggen voor de zeventiende editie. De openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge ontvangt begin februari 28 GT3's, het veld wordt verder aangevuld door vier Cup Porsches, zeven GT4's en vier V8-bolides van MARC Cars. Het aantal GT3's blijft dus stabiel en met tien verschillende constructeurs is er meer variatie dan ooit. Zoals verwacht zal WRT haar titel niet verdedigen.
Walkenhorst - BMW M6 GT3 #34
Walkenhorst - BMW M6 GT3 #34
De grote kleppers zijn natuurlijk de teams die de constructeurs vertegenwoordigen in het IGTC, zoals Bentley Team M-Sport, R-Motorsport (oude Aston Martin), Walkenhorst Racing en Team Schnitzer. Het best vertegenwoordigd is Mercedes-AMG met zes wagens. Audi gooit haar gewicht dit jaar achter Team Valvoline en MPC met drie fabrieksondersteunde wagens.

KCMG - Nissan GT-R Nismo GT3
KCMG - Nissan GT-R Nismo GT3
Ondanks het stopzetten van het Europese GT3-programma is Nissan toch present in IGTC, voornamelijk dankzij de middelen van KCMG, dat met twee exemplaren van de nieuwste Nissan GT-R Nismo GT3 het volledige kampioenschap betwist en dus ook in Spa zal aantreden. Het ziet ernaar uit dat lokaal team EBM de officiële kleuren van Porsche zal vertegenwoordigen met de startnummers #911 en #912. Een echt beeld van de kanshebbers krijgen we pas als de rijders worden bekend gemaakt.

--- DEELNEMERSLIJST BATHURST 12H 2019 (onderaan) ---

Foto: Bathurst, RIP & Blancpain GT Asia



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 21 december 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons