van der Horst

Bathurst 12H: Audi stuurt vier fabriekspiloten richting Australië

Audi Sport Team Valvoline - Audi R8 LMS Evo
Audi Sport Team Valvoline - Audi R8 LMS Evo
Ondanks dat de Bathurst 12 Hours wedstrijd dit jaar enorm slecht op de kalender valt en het format naar Pro-Am veranderd werd, kan Audi rekenen op een serieus contingent aan wagens op Mount Panorama. Met maar liefst zeven wagens is de Duitse constructeur bij uitstek het beste vertegenwoordigde merk. En om voluit te gaan voor winst stuurt het nog eens vier fabriekspiloten richting Australië.
  • STX Motorhomes
Nathanaël Berthon, Ricardo Feller, Kelvin Van der Linde en Markus Winkelhock: dit zijn de vier fabriekspiloten die Audi Down Under stuurt om de lokale teams te ondersteunen. De vier zullen hun onderkomen vinden bij Audi Sport Team Valvoline, waar Brad Schumacher en Yasser Shahin al aangekondigd waren. Overigens rekenen ze op lokaal talent uit de Supercars, waarbij David Reynolds en Cameron Waters het stuur zullen delen met Tony Bates. Bij de overige line-ups die al aangekondigd waren waren is onder meer Lee Holdsworth, Chaz Mostert en Nick Percat. De Bathurst 12 Hour vindt uizonderlijk volgend weekend plaats.

Foto: Audi Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 6 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons