van der Horst

Bathurst 12H: Chaz Mostert bezorgt Coinspot Audi de pole na spannend duel

Coinspot - Audi R8 LMS Evo II
Coinspot - Audi R8 LMS Evo II
In een bijzondere editie van de Bathurst 12 Hour was het Chaz Mostert die tijdens de kwalificatie de pole bemachtigde. De Coinspot Audi, gerund door het Melbourne Performance Centre, moest wel afrekenen met het exemplaar van Audi Sport Team Valvoline en Kelvin van der Linde. Beide heren wisselden geregeld van plaats, maar uiteindelijk hield de Australiër de Zuid-Afrikaan van de eerste plaats met maar 86 duizendsten van een seconde.
Audi Sport Team Valvoline - Audi R8 LMS Evo II
Audi Sport Team Valvoline - Audi R8 LMS Evo II
Normaliter had dit duel uitgevochten moeten worden in de beruchte Top 10-Qualifying, maar gezien de hoge temperaturen besloot de organisatie last-minute om er twee sessies van een kwartier van te maken. Een goede zet, zo bleek, gezien die zorgden voor een gevecht voor de pole op het scherpst van de snee. Voor Mostert, die tevens ook actief is in het Australische SuperCars kampioenschap, is het overigens niet de eerste maal dat hij de pole behaalde. In 2018 deed hij hetzelfde, toen nog voor BMW.

Jules Gounon kon niet anders dan toekijken hoe beide heren vochten voor de eerste plek en moest in de Sun Energy1 Racing Mercedes genoegen nemen met de derde plaats. Ricardo Feller bezorgde de tweede wagen van Audi Sport Team Valvoline de vierde plaats, terwijl Shane van Gisbergen niet verder geraakte dan plaats vijf in de Triple Eight Race Engineering Mercedes. Nu krijgen de piloten een kort nachtje voorgeschoteld, gezien de start al om 5:15 uur lokale tijd gegeven wordt, wat 21:15 uur is Belgische tijd.

Foto's: Audi Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons