van der Horst

Bathurst 12H: hemel en hel voor BMW in kwalificatie

Chaz Mostert - BMW M6 GT3
Chaz Mostert - BMW M6 GT3
BMW start vanavond op pole positie in de 12 Uur van Bathurst. De M6 GT3 voelt zich als een vis in het water op het circuit van Mount Panorama en het resultaat was een onklopbare ronde van Supercars-rijder Chaz Mostert in het exemplaar van Schnitzer Motorsport. Dankzij de rondetijd van Kelvin van der Linde (Jamec Pem Audi R8 LMS GT3) mag ook onze landgenoot Frédéric Vervisch op de eerste rij van start gaan.
Op basis van de uitslag van de kwalificatiesessie lijkt BMW dus favoriet voor de openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge. Het drietal Mostert-Farfus-Wittmann was goed voor de pole positie, maar hun merkgenoten Glock-Eng-Richards (BMW Team SRM) werden door een onregelmatigheid uit de uitslag van de kwalificatie geschrapt en konden zelfs niet deelnemen aan de Super Pole vanochtend. De ene BMW start dus helemaal vooraan, de andere helemaal achteraan.

Porsche ontgoochelt

Vanthoor/Bamber/Estre - Porsche 911 GT3-R
Vanthoor/Bamber/Estre - Porsche 911 GT3-R
Ontgoocheling troef ook in het Porsche-kamp, dat weliswaar een Pro Am-exemplaar van de 911 GT3 in de Super Pole-sessie kon loodsen, maar zich met beide Pro-wagens aan een inhaalrace mag verwachten. Onze landgenoot Laurens Vanthoor (Craft-Bamboo) kwam door een benzineprobleem niet verder dan een zeventiende tijd, terwijl de andere officiële Porsche (Manthey Racing) zelfs niet in de top 20 kon plaatsnemen.

Nico Verdonck (Porsche Cayman GT4) werd vijfde in de C-categorie. De volledige uitslag, met Dries Vanthoor (WRT Audi) als tweede landgenoot in de top 10, vindt u hier.

Foto's: Bathurst 12H & Porsche Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op zaterdag 3 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12H.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons