van der Horst

Bathurst 12H: Logistieke problemen voor Bentley en Strakka Racing

M-Sport - Bentley Continental GT3
M-Sport - Bentley Continental GT3
Nog voor en wel de Bathurst 12H begint kampen topfavorieten Bentley Team M-Sport en Strakka Racing al met problemen. Volgens Speedcafe zou het vrachtschip dat beide teams hun materiaal vervoert en al in november vertrok vanuit Groot-Brittannië, te kampen gehad hebben met problemen onderweg. Het schip ondervond tijdens zijn reis naar Australië onder meer motorproblemen en had te maken met zware weersomstandigheden waardoor het zijn originele aankomstdatum, 21 januari, niet kon halen. Hierdoor werd het schip afgeleid naar Melbourne in plaats van Sydney, waar al het materiaal vannacht op vrachtwagens zou gezet worden en kon vertrekken richting Bathurst. Een omweg van maar liefst een kleine 600 km.

Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Door deze omweg loopt Bentley Team M-Sport een serieuze achterstand op. Zowel al hun materiaal als hun wagens worden langs deze weg vervoerd met als gevolg dat het team geduldig moet wachten op de aankomst van de vrachtwagens. Maar teambaas Malcolm Wilson is er gerust in dat zij klaar zullen zijn voor de eerste vrije training. “We zullen klaar staan van zodra al het materiaal zal aankomen. Wat er ook zal gebeuren, we zullen klaar zijn voor de eerste vrije trainingen”, vertelde hij aan Speedcafe.

Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Ook Strakka Racing, dat zijn debuut maakt dit weekend met Mercedes, is getroffen door dit logistiek probleem. Maar desondanks de vertraging, kon het op hulp rekenen van Scott Taylor Motorsport, die eveneens aan de start komen met een Mercedes-AMG. Dankzij hun hulp met het lenen van materiaal konden de wagens, die via een vrachtvliegtuig al overgebracht werden, al woensdagnamiddag klaargemaakt worden voor de technische keuring, zonder racekit weliswaar. Ook teambaas Jay Davenport verklaarde aan Speedcafe dat ook zij overtuigd zijn op tijd klaar te zullen zijn voor de eerste training. “We hebben genoeg technisch personeel aanwezig om door te werken zodat alles klaar is, desnoods heel de nacht. Er zijn andere teams die met hetzelfde probleem zitten als wij. Gelukkig zijn onze wagens hier al zodat wij onze technische keuring in orde krijgen.”

Foto's: Arne Simons - Vincent Abril - Strakka




Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 1 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12H.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons