van der Horst

Bathurst 12H: Maro Engel op pole met nieuw record - beste Team WRT op P5

Maro Engel
Maro Engel
Tijdens de Top Ten Shootout in het kader van de Bathurst 12 Hour zette Maro Engel de GruppeM Racing Mercedes op de pole. De Duitser reed in een gewijzigd format een tijd van 2:00.881, wat tevens de snelste pole is in de geschiedenis van het evenement. Engel bleef hiermee Broc Feeney in de Triple Eight Racing Engineering Mercedes voor met ruime cijfers. Team WRT haalde met zijn beide wagens tot in de laatste sessie, de BMW's starten morgen vanaf een vijfde en achtste plek starten.
Tijdens de reguliere kwalificaties liet Engel al zien dat hij in goede doen was door de snelste tijd te klokken. Samen met de overige zeven wagens in de Pro-klasse kon hij doorstoten naar de Top Ten Shootout, waar ook de Melbourne Performance Center Audi en Valmont Racing Mercedes aan toegevoegd werden. Hierdoor viel Frédéric Vervisch met de Schumacher Motorsport Audi uit de boot  en start hij in het midden van het veld.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
De uiteindelijke split gebeurde in de Top Ten Shootout, waarin Engel opnieuw bevestigde. De Duitser was reeds de snelste gedurende heel de sessie en zette op het einde daarvan de beste kwalificatietijd ooit neer in de Allan Simonsen Pole Trophy Award. Achter hem eindigde Feeney als best of the rest. De jonge Australiër, die sinds vorig jaar uitkomt voor Triple Eight Racing Engineering in het Supercars-kampioenschap, werd verkozen boven Shane van Gisbergen, superster op Australische bodem . Voor de tweede startrij kon Matt Campbell net voorhet afvlaggen van de sessie de Manthey EMA Motorsport Porsche naar een derde plaats hijsen, voor Jules Gounon in de Sun Energy 1 AKKodis ASP Team Mercedes. Dries Vanthoor en Maxime Martin zaten aan het stuur van de Team WRT BMW's, zij kwamen niet verder dan een respectievelijke vijfde en achtste plaats.

Foto's: Intercontinental GT ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 4 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons