van der Horst

Bathurst 12H: Mercedes present, Ferrari onzeker

Triple Eight - Mercedes-AMG GT3 #888
Triple Eight - Mercedes-AMG GT3 #888
Hoewel het nog drie maanden is vooraleer de Bathurst 12H verreden wordt, sijpelen er al hier en daar berichten door betreffende de deelnemers. Zo zal Triple Eight Engineering, één van de bekendste teams in Australië, aantreden met een Mercedes-AMG GT3 in de Pro-Am klasse. Helaas heeft de verplaatsing van de wedstrijd naar een latere datum ook een keerzijde. Zo liet Ferrari uitschijnen dat het Steigerend Paardje misschien niet aanwezig zal zijn op Mount Panorama.
  • Powercars
Shane Van Gisbergen
Shane Van Gisbergen
Triple Eight Engineering pakt uit met een serieuze kanshebber voor klassewinst. Het team van Jamie Whincup treedt namelijk aan met Shane Van Gisbergen, Brock Feeney en prins Jefri Ibrahim. Hoewel de kroonprins van het Maleisische Johor de amateur in het trio is, heeft hij toch al wat ervaring kunnen opdoen in Bathurst tijdens de GT World Challenge Australia-manches, waar hij samen met Van Gisbergen tweemaal op het hoogste schavot stond. Voor Feeney is het nog maar de tweede wedstrijd in de wagen, maar de vervanger van Whincup in de Supercars liet ook al opmerkelijke dingen zien in de Mercedes, toen hij Ibrahim assisteerde tijdens de wedstrijd op de The Bend Motorsport Park.

Maranello Motorsport - Ferrari 458 Italia GT3
Maranello Motorsport - Ferrari 458 Italia GT3
Helaas zorgt de verplaatsing van de wedstrijd ervoor dat hij valt wanneer het Europees seizoen op volle toeren draait en dat leidt er ook toe dat we sommige merken niet aan de start zien verschijnen. Zo liet Antonello Coletta aan Sportscar365 uitschijnen dat Ferrari in alle waarschijnlijkheid niet aanwezig zal zijn in Australië, noch dat het een lokaal team zal ondersteunen in de Pro-klasse. Daarenboven zag Maranello Motorsport, het team dat de wedstrijd won in 2014 en 2017, ook al af van een deelname en mikt nu op 2023. Hierdoor ziet het er naar uit dat de titelkansen voor de Italiaanse constructeur al direct een deuk krijgen, al stond de jacht op één van de titels in 2021 ook niet echt op voorhand gepland. Het is maar af te wachten of er nog meerdere teams zullen afzeggen.

Foto's: Mercedes-AMG - Martijn Wouters - Bathurst 12H



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 18 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons