van der Horst

Bathurst 12H: SRO voert een wijziging in klassestructuur door

HubAuto Corsa - Ferrari 488 GT3
HubAuto Corsa - Ferrari 488 GT3
Het is een lastig jaar om de Bathurst 12 Hour georganiseerd te krijgen. Nadat SRO de wedstrijd tot tweemaal toe moest verzetten, werd uiteindelijke de datum van 13 tot 15 mei geprikt. Maar gezien dit onder meer midden in het Europees seizoen valt, heeft men besloten om in deze editie de Pro-Am's als topklasse te laten rijden. Het zal tevens ook het startschot zijn voor het seizoen van de GT World Challenge Australia.
Veel keuze had SRO helaas niet. Op hetzelfde moment wordt er een wedstrijd van de GT World Challenge Europe Sprint Cup in Magny Cours afgewerkt en ook nog een tal van andere kampioenschappen waar toppers in de GT aan de start verschijnen. Daarom besloot men om deze wedstrijd puur op Pro-Am te focussen en geeft Bathurst tevens het startschot van de GT World Challenge Australia, dat zijn tweede seizoen ingaat onder het beleid van SRO. Ondertussen is alleen nog maar Triple Eight Racing bevestigd, die een Mercedes zal inzetten voor Shane van Gisbergen, Broc Feeney en prins Jefri Ibrahim. Wel goed nieuws is dat de wedstrijd in 2023 terug in februari zal plaatsvinden.

Foto:Intercontinental GT Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 25 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons