van der Horst

Bathurst 12H verhuist naar eind februari

Bathurst 12 Hour - Mount Panorama
Bathurst 12 Hour - Mount Panorama
Vorige maand liet SRO weten dat de Bathurst 12H terug op de kalender zal staan als openingsronde van de Intercontinental GT Challenge. Om de teams wat tijd te gunnen gezien het huidige ongunstige klimaat rond COVID, zou de race op 20 maart plaatsvinden, maar vanwege een overlapping met de 12 Hours of Sebring en Sebring 1000 Miles, besloot men toch om de Australische manche te verhuizen naar 27 februari.
  • Skylimit Events
Na de bekendmaking van de datum, zaten zowel constructeurs als piloten even met hun handen in het haar. Veel fabriekspiloten zullen namelijk datzelfde weekend ook aanwezig zijn in Sebring voor oftewel het FIA WEC oftewel het IMSA WeatherTech Sportcar Championship. Maar gelukkig kwam er toch licht aan het einde van de tunnel, want woensdag raakte bekend dat er dan toch een nieuwe datum beschikbaar is en de race nu op 27 februari plaatsvindt, drie weken eerder dan de originele datum. Nu is het af te wachten of dit voor de Europese teams genoeg tijd geeft om logistiek alles in orde te krijgen om dus ook effectief deel te nemen aan befaamde race op Mount Panorama.

De rest van de kalender van de Intercontinental GT Challenge blijft ongewijzigd op Kyalami na, die met een week naar achteren schuift en daarmee op 3 december verreden wordt.

Foto: Intercontinental GT Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op donderdag 18 november 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons