van der Horst

Bathurst 12H: vier Belgen op de finale deelnemerslijst

The Bend Motorsport Park Team Valvoline - Audi R8 LMS EVOII
The Bend Motorsport Park Team Valvoline - Audi R8 LMS EVOII
Dit weekend moet nog eerst de Rolex 24 at Daytona verreden worden, of de volgende klassieker staat al aan de deur met de Bathurst 12 Hour. Na twee jaar in het vagevuur wegens corona heeft de wedstrijd terug zijn gebruikelijke datum in februari gekregen, al ziet men de deelnemerslijst wel lichtjes afslanken van 28 naar 26 wagens. Wel zijn nu alle namen van piloten gekend en terwijl de deelnemerslijst zeer Australisch kleurt, staan er ook vier Belgen aan de start en drie daarvan met dank aan Team WRT.
  • De Swert Opticiens
Dries Vanthoor & Charles Weerts
Dries Vanthoor & Charles Weerts
Voor het team uit Baudour is het een terugkeer naar Mount Panorama, na hun winst in 2018. Al is er in die vijf jaar veel veranderd. Zo zet het team nu twee BMW M4 GT3's in en zullen die uitkomen in de Pro-klasse. In de eerste wagen delen Dries Vanthoor en de debuterende Charles Weerts het stuur met Sheldon Van der Linde. De tweede wagen is voorbehouden voor Maxime Martin en Valentino Rossi, die bijgestaan worden door Augusto Farfus. De laatste Belg aan de start is Frédéric Vervisch, die met Brad Schumacher en James Golding in de Schumacher Motorsport Audi zal uitkomen in de Pro-Am klasse.

Podium 2022 IGTC Bathurst 12 Hour
Podium 2022 IGTC Bathurst 12 Hour
Maar naast onze vier landgenoten zijn er nog 80 andere piloten die er aan de start komen, verdeeld over veertien landen. Vooral Mercedes trekt het blik met hun internationale sterren open. Het merk met de ster wil graag nog eens in Bathurst winnen en men gaat zelfs zo ver dat SunEnergy 1 Racing, winnaar vorig jaar, zelfs de opstap maakt naar de Pro's. Audi houdt het op zes piloten, waarvan alleen Vervisch niet uitkomt in de Pro-klasse. Tot slot ziet Porsche wel een wagen minder aan de start verschijnen, waardoor er nog maar twee overblijven waarvan één bij de Pro's. Vrijdag 3 februari gaat het raceweekend van start.

Foto's: Intercontinental GT Challenge - SRO - Mercedes-AMG MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 27 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons