van der Horst

Bathurst: Deelnemers zijn gekend - geen Vanthoor aan de start

Bathurst 12H
Bathurst 12H
Exact een week na de Rolex 24 at Daytona, krijgen we de volgende endurance topwedstrijd voorgeschoteld: de Bathurst 12 Hour. Zoals u vorige maand bij ons al kon lezen, zullen 28 GT3's - aangevuld met Porsche Cups, GT4's en MARC Cars - de strijd aangaan op het Mount Panorama Circuit, waar elke fout onverbiddelijk wordt afgestraft. Terwijl bij de eerste deelnemerslijst al bekend was dat WRT zijn titel niet zou verdedigen, maakte de organisatie nu de namen bekend van de deelnemers aan race Down Under. En daarop noteren wij toch enkele opvallende afwezigen.
Maxime Soulet
Maxime Soulet
Zo zullen Dries Vanthoor, Robin Frijns en Stuart Leonard hun titel niet verdedigen op de Panoramaberg. Frédéric Vervisch daarentegen zal wel starten en zal een team vormen met Kelvin van der Linde en Supercars-specialist Garth Tander bij het Audi Team Valvoline. Daarnaast zijn er ook een aantal afwezigen bij Porsche: Laurens Vanthoor en Earl Bamber. Al zal deze laatste wel aanwezig zijn om zijn team - Earl Bamber Motorsport - in goede banen te leiden. Beide heren worden vervangen door Sven Müller en Dennis Olsen. De tweede en laatste Belg die aan de start zal verschijnen is Maxime Soulet voor Bentley.

--- Deelnemerslijst Bathurst 12 Hour 2019 ---

Foto's: Bathurst 12 Hour - Bentley Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zondag 20 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons